Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Unaprijeđena Toyota Yaris Cross

Autor: MJ Objavljeno: 29.05.2024. 10:56

Osvježena Toyota Yaris Cross: više snage i sigurnosti

Unaprijeđena Toyota Yaris Cross

Novi Yaris Cross nudi bolje performanse zahvaljujući novom hibridnom pogonskom sustavu, veću razinu sigurnosti s najnovijim Toyotinim sigurnosnim sustavima i sustavima za pomoć vozaču T-Mate, te unaprijeđeno digitalno korisničko iskustvo.

Obnovljeni SUV zaokružuje ponudu Toyotinih kompaktnih automobila koja obuhvaća novi Aygo X i Yaris, modele koji su također nastali na Toyotinoj GA-B platformi.

Hibridni pogon je najčešći izbor kupaca Yarisa Cross, novi Hybrid 130 pogonski hibridni sustav kombinira 1,5 litarski motor s novim sklopom mjenjač-diferencijal te većim i snažnijim električnim motorom-generatorom (MG1).

Toyota_Yaris_Cross_01

Ukupna snaga sustava povećana je za 12 posto, s 85 kW (116 KS) na 96 kW (130 KS), a istovremeno je povećan i okretni moment drugog elektromotora MG2 povećan u cijelom rasponu brzine vrtnje, sa 141 Nm na 185 Nm.

Novo digitalno korisničko iskustvo uključuje instrumentnu ploču koja se može konfigurirati i prilagoditi željama vozača te unaprijeđeni multimedijski sustav.

Toyota_Yaris_Cross_02

Veličina zaslona je najveća u klasi, pri čemu se za digitalnu instrumentu ploču nude izvedbe veličine sedam ili 12,3 inča te i devet ili 10,5 inča za infotainment multimedijski zaslon osjetljiv na dodir, ovisno o razini opreme.

Vozač može birati između četiri izgleda zaslona:  Smart, Casual, Sporty i Tough, a ovisno o odabiru kotačića može se dobiti ukupno 12 mogućih rasporeda prikaza, ali i mijenjati boju pozadine prema odabranom načinu vožnje: Normal, ECO ili Sport.

Toyota_Yaris_Cross_03

Multimedijski sustav Toyota Smart Connect omogućuje jednostavnu i intuitivnu upotrebu s bržim reagiranjem na naredbe zahvaljujući snažnijem ugrađenom računalu.

Tu su i poboljšani sustav prepoznavanja glasa s bržim odzivom i ugrađeni glasovni pomoćnik „Hej, Toyota” koji prepoznaje prirodan, razgovorni govor i naredbe.

Toyota_Yaris_Cross_04

Yaris Cross će kasnije 2024. godine ponuditi i pametni digitalni ključ koji je već dostupan u Yarisu.

Nakon povezivanja s aplikacijom MyToyota, pametni digitalni ključ omogućuje pristup vozilu za pet korisnika s pomoću pametnog telefona.

Toyota_Yaris_Cross_05
Toyota_Yaris_Cross_05

Digitalni ključ može se upotrijebiti za zaključavanje, otključavanje i pokretanje vozila bez da korisnik mora izvaditi telefon iz torbe ili džepa.

Toyota je povećala i razinu sigurnosti ugradivši obilje aktivnih i pasivnih sigurnosnih funkcija te značajki koje smanjuju stres tijekom vožnje.

Toyota_Yaris_Cross_06

Yaris Cross također nudi širok raspon sigurnosnih funkcija sustava Toyota T-Mate što je krovni je naziv za sve napredne značajke koje automobil čine sigurnijim i lakšim za upravljanje i parkiranje.

Obnovljeni model dostupan je u ekskluzivnoj novoj dvobojnoj izvedbi Urban Khaki s ekskluzivnim novim tamno sivim aluminijskim naplatcima veličine 18 inča s pet krakova.

Toyota_Yaris_Cross_07

Unutrašnjost krase atraktivni šavovi presvlaka i dekorativne linije na instrumentnoj ploči i vratima koji se savršeno podudaraju sa zelenom karoserijom. Dostupne su i dvobojne izvedbe Platinum Pearl White i Silver Metallic.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.