Autor: MJ Objavljeno: 23.05.2024. 08:46

Nissan X-Trail N-Trek: nova inačica za najpustolovnije obitelji

Novi Nissan X-Trail N-Trek

Nissanov čuveni obiteljski SUV nastavlja koračati neutabanim putevima: upoznajte N-Trek, inačicu namijenjenu posebno pustolovnim i odvažnim obiteljima.

Inačica N-Trek, prinova u ponudi modela X-Trail, odražava terenski duh vozila te pomiče granice zahvaljujući elektrificiranom pogonu na sve kotače.

Osim toga, oblikovana je u sportskom stilu koji odiše istinskom robusnošću. Na prednjem kraju ističe se tamna završna obrada Nissanove maske V-Motion koja uokviruje središnju rešetku. U drugim inačicama X-Traila, ta je maska izvedena u boji kroma.

Nissan_X-TRAIL_N-TREK_01

Također, u prednji i stražnji odbojnik inačice N-Trek ugrađene su donje zaštitne obloge tamnosive boje, dok su kućišta vanjskih retrovizora izvedena u crnoj boji.

Nova LED svjetla za maglu ugrađena su u donji dio prednjeg odbojnika.

Unutrašnjost nove inačice obložena je novim vodootpornim presvlakama kako bi se pustolovniji kupci, odnosno svi oni koji automobilom odlaze na sportske aktivnosti na otvorenom, bez obzira na vremenske uvjete, mogli bezbrižno vratiti u njegovu unutrašnjost.

Nissan_X-TRAIL_N-TREK_02

Kupcima koji žele upotpuniti robustan izgled putničkog prostora na raspolaganju je poseban paket dodatne opreme koji uključuje gumene tepihe i dvostranu oblogu prtljažnika.

Uvođenjem inačice N-Trek u ponudu modela X-Trail, taj je čuveni Nissanov SUV dobio novu dozu privlačnosti.

Inačica N-Trek opremljena je revolucionarnim Nissanovim sustavom e-POWER koji upotrebljava mali, ali učinkoviti trocilindrični turbomotor s promjenjivim kompresijskim omjerom za proizvodnju električne energije za punjenje baterije koja strujom opskrbljuje električni motor koji pokreće kotače.

Nissan_X-TRAIL_N-TREK_03

Radi se o električnom pogonu kotača pri čemu benzinski motor služi samo za pogon generatora te nije mehanički povezan s kotačima. Naravno, baterija se puni i rekuperativnim usporenjem.

Budući da benzinski motor ne pogoni kotače, može raditi u vrlo uskom području broja okretaja kada je najučinkovitiji te postiže termodinamički stupanj iskoristivosti od 50%, što je rekordna vrijednost za benzinski motor.

Nissan_X-TRAIL_N-TREK_04

Napredni sustav pogona na sve kotače e-4ORCE, može imati jedan ili dva elektromotora (jednim na prednjoj osovini i jednim na stražnjoj osovini), a u tom slučaju sustav prilagođava snagu čak 10.000 puta u sekundi, ovisno o prianjanju. 

Pogonski sklop modela X-Trail pruža uglađenu, besprijekornu vožnju dostojnu 100% električnih modela, samouvjereno prkosi zahtjevnim uvjetima na terenu i ne zahtijeva punjenje.

Nissan_X-TRAIL_N-TREK_05

e-4ORCE izvedba s jednim motorom i pogonom na dva kotača ima najveću snagu od 150 kW (240 KS), dok modeli s dva elektromotora i pogonom na sve kotače nude 157 kW (213 KS).

Nudi se i izvedba s prednjim pogonom i 1,5-litarskim turbomotorom koja razvija 120 kW (163 KS).

Nissan_X-TRAIL_N-TREK_06

Inačica N-Trek nasljeđuje sve te prednosti te ih upotpunjuje naglašeno pustolovnim duhom koji, snažnije no ikad, poziva obitelji da odu korak dalje i iskuse novu dimenziju pustolovine u elektrificiranom SUV-u sa sedam sjedala i pogonom na sve kotače.

Početna cijena za  X-Trail N-Trek e-4ORCE je 50.812 €.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.