Autor: MJ Objavljeno: 25.04.2024. 10:18

Maxus počeo s prodajom lakih gospodarskih vozila u Hrvatskoj

Maxus laka gospodarska vozila

Maxus na hrvatskoj tržištu nudi tri dostavna modela, od kompaktnog eDELIVER3, preko srednjeg eDELIVER 5 do najvećeg eDELIVER 9, a svi modeli su isključivo s električnim pogonom.

MAXUS je još uvijek relativno nepoznata marka u Europi, ali je na putu prema uspjehu u mnogim dijelovima svijeta.

MAXUS je dio kineske grupacije SAIC Motor, koji je ujedno i sedmi najveći proizvođača automobila na svijetu.

SAIC Motor je također prva automobilska tvrtka u Kini čija je godišnja prodaja premašila 7 milijuna jedinica.

Proizvodni partner

U Kini, SAIC Motor, kao licencirani proizvođač za Volkswagen AG, godišnje proizvodi oko 3 milijuna Volkswagen vozila za kinesko tržište.

Globalni uspjeh MAXUS-a govori sam za sebe. MAXUS je već najprodavanija kineska automobilska marka u zemljama poput Australije i Novog Zelanda.

MAXUS također uspješno posluje u jugoistočnoj Aziji, Bliskom istoku i u nekim europskim zemljama (Njemačka, Austrija, Ujedinjeno Kraljevstvo...)

Fokus na elektromobilnosti

S modelima eDELIVER 3, eDELIVER 9 i eDELIVER 5, MAXUS se usmjerava na segment orjentiran ka budućnosti: komercijalnim električnim vozila.

Svojim dugogodišnjim iskustvom u području baterijskih-električnih vozila, MAXUS već nudi rješenja za regionalni i gradski distribucijski transport koji uzima u obzir sve strože ekološke propise i specifične izazove u metropolitanskim područjima.

Nagrađivani u Europi

MAXUS je već primio brojne nagrade u Europi. U Velikoj Britaniji, marka je proglašena "Proizvođačem lakih komercijalnih vozila godine" i "Proizvođačem električnih vozila godine".

 U srpnju 2022., MAXUS je osvojio izvrsno drugo mjesto na AutomotiveINNOVATIONS Awards u kategoriji "Najinovativnija marka po volumenu - Elektromobilnost".

Matična tvrtka MAXUS-a, SAIC, ostvarila je četvrto mjesto u ukupnom preko-graničnom i preko-brendnom rangiranju - iza Mercedes-Benza, Volkswagena i Tesle.

Suradnje

U Njemačkoj, MAXUS surađuje s IKEA-om i Hertz-om. Obje tvrtke koriste flotu vozila MAXUS. U Velikoj Britaniji, Irskoj, Norveškoj i Australiji, nacionalni poštanski operateri koriste vozila MAXUS za ekološko prihvatljivu dostavu pošte. Grad London i velike kurirske tvrtke poput FedEx-a i Fastway-a također se oslanjaju na MAXUS komercijalna vozila.

Budućnost započinje danas

Kao specijalist za električna vozila, MAXUS postavlja standarde u jednom od najdinamičnijih segmenata.

Ekološki standardi postaju sve stroži, posebno u velikim gradovima i metropolitanskim regijama, gdje su funkcionalne ponude za regionalni distribucijski transport, za obrtničke tvrtke, komunalne tvrtke za otpad i usluge, kao i za zadnju milju posebno tražene. MAXUS nudi najsuvremenija rješenja s snažnom linijom vozila.

 

PONUDA MODELA

eDeliver 3

eDeliver3

Naše najkompaktnije vozilo, MAXUS eDELIVER 3 ističe se svojim iznimnim dizajnom i izdržljivošću. Zbog svoje okretnosti, nosivosti i mogućnostima prilagodbe različitim potrebama dostave, eDELIVER 3 je idealan izbor za dnevne dostave u prometnim urbanim okruženjima.

MAXUS eDeliver 3 je novo razvijeno, u potpunosti električno vozilo, logističke namjene. Njegova iznimna arhitektura čini ga spremnim za globalno tržište.

S jedne strane, potpuno električna vozila imaju svoje prednosti u odnosu na slične PHEV, „hybrid i „mild-hybrid " modele.

S druge strane, arhitektura platforme pruža veću mogućnost proširenja ponude modela, te se niz različitih proizvoda može se izvesti iz iste platforme, kao što su vozila s kratkim međuosovinskim razmakom, Chassis CAB.

MAXUS eDeliver 3 svojim dizajnom i praćenjem načela aerodinamike koja smanjuju otpor vjetra i time daju naglasak njegovoj kompaktnosti i povećanju iskoristivosti baterije, a aluminij i moderni kompozitni materijal osiguravaju njegovu okretnost i otpornost.

 

  eD3
Osnovni parametri 50 kWh
Dimenzije vozila DxŠxV (mm) 4555x1848x1840
Međuosovinski razmak (mm) 2910
Kapacitet baterije (kWh) 50
Maksimalna snaga/maksimalni okretni moment (kW/Nm) 118/225
WLTP kombinirano (km) 225
WLTP grad (km) 320
Nosivost (kg) 1045
Vrijeme punjenja AC 5%-100% (h) 5,6
Vrijeme punjenja DC 20%-80% (min) 45
Obujam teretnog prostora (m³) 4,8
Širina kliznih vrata (mm) 710
Maksimalna brzina (km/h) 120

 

 

eDeliver 5

MAXUS eDeliver 5 je rješenje sljedeće razine za gradske dostave. S iznimnom maksimalnom brzinom od 120 km/h i kapacitetom nosivosti od 1.200 kg, ovo komercijalno električno vozilo dizajnirano je kako bi unaprijedilo vaše logističke operacije, istovremeno naglašavajući održivost i ekonomsku iskoristivost.

Učinkovitost ovog vozila  nije samo u njegovoj snazi, već i efikasnosti. eDeliver 5 nudi doseg do 480 km (gradski doseg), osiguravajući pokrivenost svojih dnevnih rute bez stresa od čestog punjenja.

Njegov veliki tovarni prostor dizajniran je za prijevoz različitih vrstama robe, čineći ga svestranim izborom za tvrtke koje ciljaju na smanjenje svojeg ugljičnog otiska.

Dizajn kabine MAXUS eDeliver 5 prilagođen je budućnosti vožnje s naglaskom na sigurnost vožnje, okretnost vozila i bolju povezanost između vozača i suvozača.

Standardne značajke eDeliver5 uključuju 7-inčnu instrument ploču, 12.3-inčni dodirni zaslon infotainment konzole, bežičnu povezivost s Apple CarPlay-em i Android Autom te 360° sustavom praćenja vožnje.

  eD5
Osnovni parametri 64 kWh
Dimenzije vozila DxŠxV (mm) 4800x1874x1960
Međuosovinski razmak (mm) 3100
Kapacitet baterije (kWh) 64
Maksimalna snaga/maksimalni okretni moment (kW/Nm) 120/240
WLTP kombinirano (km) 335
WLTP grad (km) 485
Nosivost (kg) 1200
Vrijeme punjenja AC 5%-100% (h) 7,5
Vrijeme punjenja DC 20%-80% (min) 42
Obujam teretnog prostora (m³) 6,6
Širina kliznih vrata (mm) -
Maksimalna brzina (km/h) 120

 

eDeliver 9

eDeliver9

MAXUS eDeliver 9 predstavlja vrhunac u električnoj mobilnosti i logistici, kombinirajući svoje tehničke specifikacije, praktičnost i održivost u jednom vozilu. Ovo komercijalno električno vozilo već sada postavlja standarde budućnosti logistike.

eDeliver 9 nudi brže punjenje, a tehnologijom održavanja temperature produžuje životni vijek baterije i povećava doseg vozila. S različitim veličinama baterija, (77 kWh i 88 kWh) i mogućnostima punjenja, eDeliver 9 je spreman preispitati načine na koji tvrtke pristupaju logistici.

Ovaj električni komercijalni div može prema WLTP standardu ostvariti gradski doseg od 352 km i brzo se napuniti do 80% u manje od jednog sata.

S tri načina vožnje i intuitivnim značajkama poput regenerativnog kočenja, eDeliver 9 pruža besprijekorno iskustvo vožnje. Njegov pogonski sklop jamči pouzdanost izvedbe, dok je prostor za teret optimiziran za učinkovitost i praktičnost.

 

Od svog elegantnog vanjskog izgleda do pažljivo oblikovanog interijera, MAXUS eDeliver 9 odiše izdržljivošću i pouzdanošću.

S obiljem prostora za pohranu, naprednim tehnologijam i udobnim sjedalima, pruža poticajno radno okruženje za vozače, osiguravajući produktivnost i udobnost na cesti.

 

  eD9
Osnovni parametri 77 kWh 88 kWh
Dimenzije vozila DxŠxV (mm) 5546x2062x2515 5940x2062x2515
Međuosovinski razmak (mm) 3366 3760
Kapacitet baterije (kWh) 77 88
Maksimalna snaga/maksimalni okretni moment (kW/Nm) 150/330 150/330
WLTP kombinirano (km) 270 305
WLTP grad (km) 320 405
Nosivost (kg) 1040 850
Vrijeme punjenja AC 5%-100% (h) 8,5 9,3
Vrijeme punjenja DC 20%-80% (min) 51 51
Obujam teretnog prostora (m³) 9,7 12,3
Širina kliznih vrata (mm) 1269 1269
Maksimalna brzina (km/h) 100 100
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. srpanj 1987.

Predstavljen Ferrari F40

Enzo Ferrari je na proslavi 40. godišnjice svoje tvrtke predstavio do tada najbrži Ferrari – model F40. Spartanski opremljen automobil je do 100 km/h ubrzavao za oko 3,5 sekundi i razvijao maksimalnu brzinu od 324 km/h.

vs

.::.