Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Luksuzni električni SUV budućnosti

Autor: MJ Objavljeno: 01.11.2023. 09:20

Lexus LF-ZL: luksuzni električni SUV budućnosti

Luksuzni električni SUV budućnosti

Lexus planira do 2035. postati potpuno električna marka, jedan od koraka u tom smjeru je i i novi koncept LF-ZL, prikazan u Tokiju.

LF-ZL je kratica od "Lexus Future Zero-emission Luxury", odnosno Lexusova luksuzna budućnost s nultom emisijom, a kako ističu u Lexusu, LF-ZL predstavlja "luksuzni životni stil" s "prepoznatljivim iskustvom vožnje".

LF-ZL_05

Konceptni SUV je prikazana zajedno s konceptom limuzine LF-ZC, a oba najavljuju sljedeću generaciju Lexusovih električnih modela, koji će koristiti nove Toyota baterije visokih performansi, koje će povećati doseg, smanjiti težinu te poboljšati performanse.

LF-ZL_08

To bi omogućilo dosege do 1.000 km s jednim punjenjem, no obzirom na povišenu SUV siluetu, LF-ZL bi vjerojatno imao nešto manje, ali svejedno se radi o respektabilnom dosegu.

LF-ZL_04

LF-ZL dimenzijama nadmašuje RX te u duljinu mjeri čak 5,3 metra, odnosno 1,7 metara u visinu. Treba dodati golemi međuosovinski razmak od 3350 mm koji osigurava veliki putnički prostor, a zanimljivo je kako su stražnja vrata klizna dok se prednja otvaraju za 90 stupnjeva kako bi se olakšao ulazak i izlazak.

LF-ZL_01

Obzirom na veliku duljinu i međuosovinski razmak, SUV djeluje puno niži te se doima poput coupea.

LF-ZL_10

U unutrašnjosti LF-ZL nudi četiri ultranka sjedala, obilje ambijentalne rasvjete te futurističku tehnologiju.

Poznati Lexusov "avionski" upravljač ima novi izgled, a s njegove strane se nalaze infotainment zasloni. Pored velikog infotainment zaslona sredini je još jedan veliki zaslon za suvozača.

LF-ZL_11

LF-ZL koristi Lexusovu novu generaciju infotainmenta s Arene operativnim sustavom koji pamti preferencija vozača kako bi ponudio personalizirano iskustvo s postavkama rute, informacijama itd.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. veljača 1923.

Milijuntni Chevrolet

Na današnji dan 1923. godine proizveden je milijuntni Chevrolet. Ova je tvrtka osnovana kada je William Durant zaposlio Loiusa Chevroleta, švicarskog trkaćeg vozača i zvijezdu Buick Racing Teama, kako bi dizajnirao novi automobil...

vs

.::.