Vidiauto Automobili Automoto sportovi Dacia ulazi u motorsport

Autor: MJ Objavljeno: 04.07.2023. 17:22

Dacia će 2025. sudjelovati na reliju Dakar

Dacia ulazi u motorsport

Dacia je potvrdila da će od 2025. sudjelovati u Svjetskom prvenstvu u reliju kao konstruktor u kategoriji T1+ te nastupiti na reliju Dakar.

Dacia će se uključiti u ovaj projekt oslanjajući se na vještine Renault Grupe i britanske grupacije Prodrive, specijalizirane za automobilističke sportove i inženjering te svjetski poznate po razvoju prototipova za relije izdržljivosti.

Od 2024. godine, uključujući i tijekom testnih faza, deveterostruki francuski svjetski prvak u reliju Sébastien Loeb i španjolska vozačica relija Cristina Gutiérrez Herrero službeno će se utrkivati za Daciju

Dacijin trkaći automobil za Reli Dakar pogonit će sintetičko gorivo koje dobavlja Aramco.

Dacia Dakar 2025__2_web

Za Daciju je Reli Dakar testni poligon i laboratorij za ispitivanje brojnih zamisli; prilika je to za testiranje novih pametnih rješenja, a posebno onih vezanih uz terenska svojstva i pogonska goriva.

Prije nego što nastupe u sezoni 2025., Dacijini prototipovi bit će testirani na marokanskom reliju 2024.

Španjolska vozačica Cristina Gutierrez Herrero prva je Španjolka koja je u kategoriji automobila odvozila Reli Dakar 2017, a dosad je već je sudjelovala u sedam Relija Dakar.

Francuski vozač relija Sébastien Loeb (49) osvojio je Svjetsko prvenstvo u reliju devet puta zaredom, od 2004. do 2012. Jedan je od najuspješnijih sportskih vozača, a često ga se naziva i najboljim vozačem relija svih vremena.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 29. studeni 1996.

11-29-1996 Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik Volkswagena Jose Ignacio Lopez morao je odstupiti s položaja nakon optužbi da je ukrao trgovačke tajne iz General Motorsa za vrijeme dok je radio u toj tvrtci. Lopez je 1993. zajedno s još trojicom menadžera iz GM-a prešao u VW.

vs

.::.