Vidiauto Testovi Testirali smo... Jeep Cherokee 2.5 CRD

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 07.09.2011. 15:03

U skladu sa tradicijom

Jeep Cherokee 2.5 CRD

Jeep Cherokee 2.5 CRD

Kada cijela klasa automobila bude imenovana po jednome modelu, tada to ime ima posebnu težinu. U našem slučaju radi se o novome Jeep Cherokeeu, sinonimu terenskih automobila.

Preuzimanjem zastupstva DaimlerChryslera za Hrvatsku tvrtka Euroline je preuzela i Jeep, a iz njegove smo game na test dobili novi Cherokee pogonjen 2.5 litrenim turbodisel motorom. Jeep je sinonim za terenska vozila pa je tako kreiranjem Cherokeea maksimalno korišteno povijesno naslijeđe. Čvrst i simpatičan Prednja maska asocira na starog Willisa, proslavljenog u Drugom svjetskom ratu dok su bokovi klasično gotovo pravokutno odrađeni. Robusnosti pridonose masivni branici te proširenja na bokovima, osobito po blatobranima. Stražnji kraj otkriva praktična dvodijelna vrata kod kojih se gornji stakleni dio otvara okomito, a limeni dio na stranu.

Kompletan test:

arhiva.vidiauto.com/03testovi/index.php?id=1897

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. kolovoz 1947.

Porsche pušten iz zatvora

Ferdinand Porsche pušten je iz zatvora u Francuskoj u kojem je pod optužbama za suradnju s nacistima boravio dvije godine. Legendarni konstruktor bube živio je još dugo te navršio 75 godina starosti.

vs