Vidiauto Novosti Najave Stiže MLC, coupe M-klasa

Autor: VIDIAuto Objavljeno: 12.11.2012. 16:41

Mercedes

Stiže MLC, coupe M-klasa

Mercedes MLC trebao bi stići za dvije godine, 2014. godine, a do tada možete uživati u fotografijama i detaljima koji se polako otkrivaju javnosti. Dakle, bit će to elegantni kupe M-klase.

Naravno, ne radi se o kupeu, kao što i možete vidjeti, nego se primjećuje samo kupe linija karoserije koja će moći primiti u svoju unutrašnjost četiri osobe. Novi MLC imat će potpuno novu karoseriju koju će dijeliti s ML-om, a putnici straga imat će dovoljno mjesta za glavu.

Mercedes MLC je konkurencija BMW-u X6 i time se već jasno pokazuje u kojem se smjeru ide – prema vrlo skupom automobilu koji bi trebao koštati više od 400.000 kuna (oko 75.000 eura). Imat će pogon na sva četiri kotača, ali neće imati off-road karakteristike.

Motorizacija podrazumijeva snažne motore, a bit će to motori sa šest i osam cilindara. Super, drago nam je što nema 4-cilindarskih kakve najavljuje BMW. Snaga motora bit će u opsegu od 258 do čak 525 KS.

Utrka se u ovom segmentu zaoštrava, a za očekivati je i odgovor iz Audija – model Q6. BMW više neće biti usamljeni predstavnik klase automobila koja sve više ima svoje kupce. (k.ć.)

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam



Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs