Vidiauto Automobili Super automobili Mercedes AMG G63 Cabriolet

Autor: MJ Objavljeno: 14.01.2024. 09:12

Mercedes-AMG G63 Cabriolet: Bez krova za odabrane

Mercedes AMG G63 Cabriolet

U nedostatku originala, tunerska kuća Refined Marques je napravila ekskluzivnih 20 primjeraka Mercedes-AMG G63 Cabriolet. Cijena, prava sitnica: 1,2 milijuna eura.

Prije 10 godina Mercedes je prestao proizvoditi G-klasu s platnenim krovom koja se temeljila na prvoj  generaciji W 463 s kratkim međuosovinskim razmakom.

Ipak, zanimanja za kabrio varijantu nove generacije, pogotovo onu koja još nosi i oznaku AMG, nikada nije izostalo. Pogotovo kod onih najbogatijih kupaca koji ne pitaju za cijenu.

G_cabrio_02

Kako bi ispunili prazninu na tržištu, tunerska kuća Refined Marques je odlučila napraviti vlastitu kreaciju baziranu na G63 zajedno s V8 Twin Turbo motorom snage 577 KS.

Poslu se pristupilo studiozno zbog čega je projekt trajao 18 mjeseci kako ne bilo kompromisa u kvaliteti izrade u odnosu na original.

G_cabrio_03

Posebnost su svakako dodatni par vrata straga koja su okrenuta u kontra smjeru (tzv. Suicide doors) kako bi ulasci i izlasci bili lakši.

Prema riječima izvršnog direktora Refined Marques, početna ideja s kontra vratima potekla je od njegovog petogodišnjeg sina.

G_cabrio_04

Prvi je primjerak isporučen, gdje drugdje nego u Monaku, i to u kombinaciji China plave karoserije i crveno/plave kožne unutrašnjosti.

Cijena po primjerku iznosi 1,2 milijuna eura, a navodno je već svih 20 limitiranih primjeraka rezervirano.

G_cabrio_05
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs

.::.