Autor: Kristijan Ptičar Objavljeno: 13.11.2012. 15:11

Alfa Romeo

156 GTA Posebna sorta

Iz Alfa Romea su predstavili automobil koji oživljava stari slogan korišten za reklamiranje stare Giulie Sprint, a glasi: \"The Car You Drive to Work is a Champion!\". Nova Alfa Romeo 156 GTA je sportaš u ruhu običnog automobila, i povratak starim korijen

Počasno mjesto na štandu Alfa Romea u Frankfurtu bilo je rezervirano za limuzinsku (saloon) te karavansku (Sportwagon) verziju modela 156 GTA, koje pokreće 3,2-litarski šesterocilindarski motor. U odnosu na obične Alfe, prepravljena je većina tehničkih karakteristika, kako bi se GTA modeli lakše nosili s osobinama jakog motora. Tako su, između ostalog, ojačane kočnice, serijski ugrađene gume 225/45 od 17 cola, a u ponudu je ubačen i Selespeed mjenjač, po uzoru na Formulu 1. Inspirirani šezdesetim godinama, kada su sportske Alfe Giulie Sprint s oznakom GTA uredno odnosile pobjede na utrkama, dizajneri ovog prekrasnog primjerka stvorili su izvrstan kompromis: automobil za svakodnevnu vožnju koji će vozačima pružiti povremeni užitak prave sportske vožnje. Reklamni slogan iz tog doba, korišten za trkače Giulie Sprint,a koji kaže: \\\"Auto kojim se vozite na posao je prvak\\\" apsolutno je primjenjiv i za Alfu 156 GTA. Ljubitelji i kupci Alfe Romeo uvijek su bili posebna sorta, pa su tako i na šokantnu pojavu modela 156 s motorom 1,9 JTD reagirali vrlo burno. Alfa Romeo i Diesel činili su se nespojivim pojmovima, a danas je svaka druga 156-ica pokretana upravo JTD motorom. Alfa Romeo i GTA ipak su prirodno povezani i za to ne treba nikakav period privikavanja, niti će itko od alfista biti šokiran. Možda jedino ukupnom cijenom.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 17. listopad 1994.

10-17-1994 Najduža vožnja taksijem

Najduža vožnja taksijem

Nakon 42.350 prijeđenih kilometara vozač taksija Jeremy Levine i dvoje putnika Mark Aylett i Carlos Aresse vratili su se u London s puta do Rta dobre nade u Južnoj Africi. Putnici su za avanturu platili nevjerojatnih 40.000 funti (oko 65.000 eura).

vs