Vidiauto Automobili Automoto sportovi Ford Ranger Raptor ide na Dakar

Autor: MJ Objavljeno: 14.06.2023. 13:30

Ford Ranger Raptor će nastupiti na reliju Dakar

Ford Ranger Raptor ide na Dakar

Ford je objavio kako će nastupiti na reliju Dakar sljedeće godine s pick-up modelom Ranger Raptor, prilagođenim za ovu utrku.

Kako ističu u Fordu, motiv za nastup na Dakaru je činjenica da je to jedina velika svjetska utrka koju nisu osvojili, pa se nadaju upotpuniti kolekciju trofeja i jedinim koji im nedostaje.

Na prvi nastup idu s pick-up modelom Ranger Raptor, kojeg u serijskoj izvedbi pokreće 3,5-litarski V6 motor s gotovo 300 KS, a koji će za biti dodatno pojačan za ovu namjenu.

U pripremama za nastup u Saudijskoj Arabiji, Ford će nastupiti i na relijima Baja España Aragón i Maroko, a za na prvom nastupu na Dakaru namjeravaju skupljati iskustvo te završiti utrku.

Za 2025. pripremaju potpuno novi auto koji će biti napravljen posebno za Dakar (vjerojatno opet na bazi Raptora), a tada će i ambicije sigurno biti puno veće.

Ranger_Dakar-22
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 29. studeni 1996.

11-29-1996 Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik Volkswagena Jose Ignacio Lopez morao je odstupiti s položaja nakon optužbi da je ukrao trgovačke tajne iz General Motorsa za vrijeme dok je radio u toj tvrtci. Lopez je 1993. zajedno s još trojicom menadžera iz GM-a prešao u VW.

vs

.::.