Vidiauto Novosti Autobiz Pojeftinilo gorivo!

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 17.11.2015. 10:11

Cijene goriva 

Pojeftinilo gorivo!

Pojeftinilo gorivo!

Litra eurosupera 95 je pojeftinila za 11 lipa, eurodizela između 7 i 9 lipa, autoplina za oko 8 lipa.

Pojeftinilo je gorivo u Hrvatskoj nakon dva tjedna rasta. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra eurosupera 95 od utorka 17. studenog 2015. jeftinija je za 11 lipa te se prodaje u rasponu od 8,99 do 9,03 kune. To je najveći pad cijene benzina u posljednjih mjesec dana, a ujedno je i najniža cijena od kraja prošlog mjeseca.

Snižena je i cijena litre eurodizela između 7 i 9 lipa - vozači od utorka litru plaćaju u rasponu od 8,42 do 8,45 kune, ovisno o kompaniji. Cijena litre autoplina je snižena za oko 8 lipa i na velikoj većini postaja prodaje se po cijeni od 4,01 kunu.

Jeftinije gorivo u Hrvatskoj posljedica je pada cijena dizelskog goriva i motornih benzina na mediteranskoj burzi. Pad je bio poprilično visok i kretao se između 3,7 i 4,9 posto. No, snažniji pad goriva u Hrvatskoj zaustavio je dolar, odnosno njegov rast prema kuni. Prosječni tečaj prošloga tjedna porastao je 1,6 posto i sada iznosi 7,10 kuna i najviši je od travnja. Važno je napomenuti kako je barel sirove nafte na svjetskim tržištima pao na samo 43 dolara, što je najniže od kolovoza. Ukoliko se barel zadrži na ovim razinama i dalje, mogli bi i idućega tjedna očekivati pad cijena goriva. Ipak, sve ovisi hoće li i koliko tečaj dolara nastaviti rasti u odnosu na kunu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs