Vidiauto Novosti Autobiz EVmoto donosi električne motocikle u Hrvatsku

Autor: Mario Šešlek Objavljeno: 13.03.2024. 09:48

EVmoto dolazi u Hrvatsku i donosi električni motocikl Monaco

EVmoto donosi električne motocikle u Hrvatsku

Tvrtka EVmoto d.o.o. otvorena je u Hrvatskoj kao grana njemačkog EVmoto, a kod nas će se baviti prodajom i servisom njihovih motocikala. 

U sklopu predstavljanja tvrtke, predstavljen je i njihov prvi električni motocikl pod imenom Monaco. Riječ je o motociklu lake A1 kategorije za sve vozače iznad 16 godina koji su položili spomenutu A1 kategoriju.

evmoto 2

Monaco dolazi s motorom snage 3,3 kW montiranom u stražnjem kotaču, a napaja ga moderna LiFePo4 baterija na 72 V platformi kapaciteta 35 Ah koja se smjestila u tradicionalno prostoru za rezervoar goriva. 

Masa motora iznosi svega 91 kg što ga čini jednostavnim za upravljanje bez obzira na vozača. Maksimalna brzina limitirana je na 80 km/h, a maksimalan domet također se procjenjuje na oko 80 km, no to uvelike ovisi o terenu i samom vozaču.

evmoto 3

EVmoto planira nadograđivati Monaco model s jačim motorima, boljim baterijama i drugim detaljima, kako bi kupcima u skoroj budućnosti ponudili više verzija ovog originalnog modela.

Cijena Monaco motocikla iznosi 4.999,00 € do registracije, a EVmoto ušao je u program sufinanciranja kupnje energetski učinkovitih vozila za fizičke osobe pa cijena uz subvenciju pada na 2.999,00 €.

Sve detalje oko ponude novih električnih motocikala možete saznati na njihovim stranicama.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.