Vidiauto Automobili Predstavljamo Škoda Octavia obnova bestsellera

Autor: MJ Objavljeno: 15.05.2024. 11:16

Škoda Octavia – obnova najprodavanijeg modela

Škoda Octavia obnova bestsellera

Iako obnovljena Octavia ne nudi ništa revolucionarno, uspijeva dodatno poboljšati ono što je već bila jedna od najzaokruženijih ponuda na tržištu.

Octavia je Škodin najvažniji model te jedan od stupova uspjeha u posljednjih 28 godina koliko je na tržištu.

Također, ovo je i najprodavaniji model na našem tržištu te je jednako omiljen među privatnim i poslovnim kupcima.

Skoda_Octavia_02

Obnova na polovici životnog vijeka aktualne generacije ne donosi radikalne promjene, ali nešto aerodinamičniji odbojnici znače povećanje duljine za jedan centimetar.

Uz novi branik i masku, nova su i prednja svjetla koja imaju matrix-LED tehnologiju, dovoljno da se ova verzija razlikuje od prethodne.

Skoda_Octavia_03

Također, Octavia prvi put dobiva dinamičke stražnje pokazivače smjera, a ako se tome doda i nekoliko novih izvedbi naplataka te nova Sportline razina opreme, dobit ćemo sasvim dovoljno novosti.

Unutra je također nekoliko značajnih izmjena jer sve verzije sada imaju digitalnu instrument ploču, a središnji 10" infotainment zaslon sada je zamijenjen 13" zaslonom.

Skoda_Octavia_04

Ipak, fizičkih prekidača iz novog Kodiaqa i Superba ovdje nema, pa se opcijama upravlja samo preko dodirnog ekrana

U ponudi motora više nema 1,0-litarskog trocilindričnog benzinskog motora, koji je zamijenjen je 1,5-litarskim četverocilindričnim motorom agregatom s 85 kW (115 KS).

Radi se o nešto slabijoj varijanti 1.5-motora koji se i dalje nudi u izvedbi sa 110 kW (150 KS) koji je bio glavni oslonac ponude.

Skoda_Octavia_01

Oba motora standardno se nude s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa, ali i s automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom i sedam stupnjeva prijenosa koji sa sobom donosi mild hibridnu potporu.

Unaprijeđeni 2.0 TSI motor nudi se u izvedbama od 150 kW (204 KS) i 195 kW (265 KS), uvijek sa 7-brzinskim DSG mjenjačem, pri čemu slabija izvedba ima i pogon na sve kotače.

Hrvatskim kupcima će biti zanimljiva i dizelska ponuda koja je ostala nepromijenjena te se i dalje nudi poznati 2.0 TS motor u izvedbama s 85 kW (115 KS) i 110 kW (150 KS), pri čemu slabiji ima ručni mjenjač sa šest brzina, a snažniji 7-brzinski automatik.

Skoda_Octavia_05

Model Sportline nudi atraktivnu kombinaciju vanjskih i unutarnjih detalja te sportski ovjes koji je spušten za 15 mm i progresivni upravljač. Moguća je kombinacija sa svim motorima osim najsnažnijim koji je rezerviran za RS modele.

Zanimljivo je kako Škoda u Octaviji neće ponuditi plug-in hibridnu izvedbu koje postoje kod Kodiaqa i Superba.

Octavia i dalje ostaje šampion praktičnosti. Iako se međuosovinski razmak ostao isti, on je duži od svih suparnika u klasi te osigurava puno prostora u kabini.

Skoda_Octavia_06

Legendarni prtljažnik u limuzini nudi 600 litara, to se može povećati na 1.555 litara ako preklopite stražnja sjedala. Navedene brojke rastu na na 640 litara i 1.700 litara ako umjesto limuzine odaberete karavan.

Praktični detalji poput kišobrana u naslonu za ruku na vozačevim vratima i uobičajenog strugala za led u poklopcu spremnika goriva su dobro poznate značajke.

Skoda_Octavia_07
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.