Vidiauto Automobili Predstavljamo Obnovljeni Cupra Formentor

Autor: MJ Objavljeno: 01.05.2024. 10:58

Cupra Formentor s novim izgledom i više snage

Obnovljeni Cupra Formentor

Novi Cupra Formentor dobio je osvježeni izgled i više snage, a plug-in hibrid omogućuje električni doseg od preko 100 km.

Cupra Formentor je predstavljen prije nešto više od tri godine te je u međuvremenu postao najprodavaniji model brzo rastuće marke. U 20023. je ukupno isporučeno više od 120.000 Cupri Formentor.

U želji da zadrži interes kupaca Formentor je temeljito obnovljen, kako izvana tako i iznutra, a značajno je unaprijeđena i motorizacija.

New-CUPRA-Formentor-from-success-story-to-icon_04_HQ

Novi prednji dio s naglašenim usisom zraka, prepoznatljivi potpis prednjih svjetala s trokutima dio su novog dizajnerskog izričaja koji je predstavljan s modelom Tavascan.

Straga se motiv s tri trokuta ponavlja u stražnjim svjetlima, a LED svjetlosna traka pune širine ima osvijetljeni Cupra logo. Drugačiji je i stražnji branik s difuzorom čime se dodsatno naglašava širina vozila.

U unutrašnjosti je Formentor dobio novi 12,9" središnji zaslon osjetljiv na dodir koji pokreće novi infotainment sustav, a ovo smo već vidjeli kod ostalih modela u Volkswagen grupi.

Za regulaciju temperature i glasnoće audio sustava se još uvijek koriste klizači osjetljivi na dodir, ali sada su osvijetljeni (zvuči poznato zar ne?).

New-CUPRA-Formentor-from-success-story-to-icon_02_HQ

Vozači mogu personalizirati infotainment sustav dodavanjem "widgeta", a bežični Apple CarPlay i Android Auto su serija.

U Cupri ističu kako je unaprijeđena i 15" digitalna instrumentna ploča, a nova 15 W podloga za bežično punjenje ima i hlađenje te sprječava pregrijavanje telefona.

Cupra u suradnji sa Sennheiserom opcijski nudi i novi audio sustav s 12 zvučnika i snage 425 W, a ovo će se nuditi i u također obnovljenom Leonu.

Očita je namjera poboljšanja kvalitete interijera, pa su uvedeni novi materijali, poput 73% recikliranih veganskih presvlaka sjedala, a i dalje ima puno bakrenih detalja u cijeloj kabini.

Novi Formentor će se nuditi s benzinskim, dizelskim, mild hibridnim i plug-in hibridnim pogonima, u rasponu snage od 150 KS do 333 KS.

Početak ponude je 1,5-litreni benzinski motor sa 110 kW (150 KS) u kombinaciji sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem.

Isti motor (oznaka modela je eTSI)  dostupan je s novim 48 V mild hibridnim sustavom čiji elektromotor pomaže benzinskom motoru te povećava učinkovitost, pri čemu je najveća snaga ista kao i kod klasičnih izvedbi.

New-CUPRA-Formentor-from-success-story-to-icon_09_HQ

Plug-in hibridna izvedba je dobila puno veću bateriju od 19,7 kWh što je povećalo električni doseg na više od 100 km.

Osim toga, Formentor e-Hybrid prije je ranije imao maksimalnu brzinu punjenja od samo 3,6 kW, dok nova izvedba podiže snagu AC punjenja na 11 kW te uvodi i brzo DC punjenja snagom od 50 kW.

Formentor e-Hybrid nudit će se u izvedbama sa 150 kW (204 KS) i 200 kW (272 KS) pri čemu s uvijek radi o kombinaciji 1,5-litarskog benzinskog motora i elektromotora.

U ponudi je i 2.0 TSI motor sa 150 kW (204 KS) u kombinaciji sa 7.brzinskim DSG mjenjačem i pogon na sve kotače.

New-CUPRA-Formentor-from-success-story-to-icon_14_HQ

Vrhunac ponude se u VZ izvedbe, pri čemu slabija nudi 195 kW (265 KS) i prednji pogon, a snažnija 245 kW (333 KS) i pogon na sve kotače s novom tehnologijom raspodjele okretnog momenta između stražnjih kotača.

Dizel također ostaje u ponudi, poznati 2.0 TDI sa 110 kW (150 KS) u kombinaciji sa 7-brzinskim DSG mjenjačem uvijek je dobar izbor.

Obnovljeni Formentor kreće u prodaju u trećem kvartalu ove godine.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.