Vidiauto Automobili Predstavljamo Multienergetska platforma i učinkovitost

Autor: MJ Objavljeno: 21.11.2023. 23:34

Renault Master – multienergetska platforma i učinkovitost

Multienergetska platforma i učinkovitost

Renault je predstavio novi Master za kojeg se narudžbe primaju će se od proljeća sljedeće godine, dok prvi primjerci stižu u drugoj polovici 2024.

Nova generacija donosi širok raspon pogonskih sklopova, uključujući električne i dizelske varijante te buduću verziju na vodik.

Tu je i novi moderniji izgled, koji je izveden po uzoru na putničke modele, a dominira prednja maska s vertikalnim letvicama te LED svjetla u obliku slova C.

All-new Renault Master (32)

Renault ističe kako je otpor zraka smanjen za 20 posto u odnosu na prethodni model, što, osim manje potrošnje, osigurava nižu razinu buke u unutrašnjosti.

Najavljene su četiri izvedbe Blue dCi motora, sa 105, 130, 150 i 170 KS, koje će se moći kombinirati s ručnim 6-brzinskim mjenjačem ili 9-brzinskim automatskim mjenjačem.

All-new Renault Master (24)

Novi električni Master se nudi s motorima od 96 kW ili 105 kW te baterijama od 40 kWh ili 87 kWh. Doseg s manjom baterijom je 180 km, a s većom preko 410 km (prema WLTP ciklusu).

Najveća snaga izmjeničnog (AC) punjenja je 22 kW te omogućuje punjenje veće baterije za oko četiri sata, a kod istosmjernog (DC) punjenja najveća snaga je 130 kW.

All-new Renault Master (7)

Renault Master također će nuditi mogućnosti Vehicle-to-Load (V2L) i Vehicle-to-Grid (V2G). V2L omogućuje napajanje drugih uređaja iz utičnice u unutrašnjosti ili teretnom prostoru

Unutrašnjost je također obnovljena, dobila novu instrumentnu ploču kao i novu armaturu, kvalitetnije materijale i 10-inčni OpenR Link infotainment zaslon u seriji.

All-new Renault Master (28)

Kabina također može poslužiti i kao pokretni ured, koristeći naslon srednjeg sjedala kao stol za prijenosno računalo, a tu su i USB-C priključci za napajanje uređaja.

Novi Master nudi izbor od 20 različitih tvorničkih konfiguracija, obujam teretnog prostora od 11 do 22 m3 plus širinu i duljinu teretnog prostora za koje se Renault tvrdi da su najbolji u klasi.

Narudžbe za novi Master službeno se otvaraju u drugom tromjesečju 2024., a isporuke počinju kasnije sljedeće godine.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.