Vidiauto Novosti Najave Rezultati novih Euro NCAP crash testova

Autor: IR Objavljeno: 27.07.2017. 09:54

Čak sedam novih Euro NCAP crash testova

Rezultati novih Euro NCAP crash testova

Sedam novih modela podvrgnuto je Euro NCAP crash testu i gotovo svi su osvojili maksimalnih 5 zvjezdica, osim nove Honde Civic i Ford Mustanga.

Euro NCAP je objavio rezultate najnovijih crash testova. Na listi se našlo šest novih modela, te ponovno testiran Ford Mustang koji je poboljšao prednje zračne jastuke i u serijsku opremu  uvrstio sustav za zadržavanje vozne trake i sustav automatskog kočenja te je sada osvojio zvjezdicu više nego prošli put, no ni ovog puta nije riječ o vrhunskom rezultatu jer je riječ tek o 3 zvjezdice!

Nova Honda Civic je pak osvojila 4 zvjezdice, što nije loš rezultat, a za petu zvjezdicu mu je nedostajalo bodova kod zaštite djece. Konkurent u klasi, Hyundai i30 je osvojio svih 5 zvjezdica, dok je Seat Ibiza posebno pohvaljena jer jedina u svojoj klasi nudi serijski sustav autonomnog kočenja i sustav prepoznavanja pješaka.

Volkswagen Arteon i nova Opel Insignija su osvojili svaki po 5 zvjezdica, dok se Arteon posebno ističe u kategoriji zaštite pješaka gdje je osvojio najviše bodova ikada u kategoriji poslovnih limuzina. S druge strane, Alfa Romeo Stelvio se pak posebno iskazao na području zaštite odraslih putnika gdje je ostvario odličan rezultat od čak 97%.

Ključne riječi:
alfa romeo stelvio crash test ford mustang honda civic hyundai i30 opel insignia seat ibiza volkswagen arteon
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 22. listopad 1936.

10-22-1936 Prvi testovi Bube

Prvi testovi Bube

Dvije godine nakon što je Hitlerovoj vladi predočio prve nacrte «narodnog automobila» Ferdinand Porsche i njegova ekipa započeli su testiranja na prototipu VW serije 3. Iako je 1938. predstavljen i konačni proizvod, izbijanje 2. Svjetskog rata odgodilo je početak proizvodnje za desetak godina.

vs