Vidiauto Novosti Najave Rezultati novih Euro NCAP crash testova

Autor: IR Objavljeno: 27.07.2017. 09:54

Čak sedam novih Euro NCAP crash testova

Rezultati novih Euro NCAP crash testova

Sedam novih modela podvrgnuto je Euro NCAP crash testu i gotovo svi su osvojili maksimalnih 5 zvjezdica, osim nove Honde Civic i Ford Mustanga.

Euro NCAP je objavio rezultate najnovijih crash testova. Na listi se našlo šest novih modela, te ponovno testiran Ford Mustang koji je poboljšao prednje zračne jastuke i u serijsku opremu  uvrstio sustav za zadržavanje vozne trake i sustav automatskog kočenja te je sada osvojio zvjezdicu više nego prošli put, no ni ovog puta nije riječ o vrhunskom rezultatu jer je riječ tek o 3 zvjezdice!

Nova Honda Civic je pak osvojila 4 zvjezdice, što nije loš rezultat, a za petu zvjezdicu mu je nedostajalo bodova kod zaštite djece. Konkurent u klasi, Hyundai i30 je osvojio svih 5 zvjezdica, dok je Seat Ibiza posebno pohvaljena jer jedina u svojoj klasi nudi serijski sustav autonomnog kočenja i sustav prepoznavanja pješaka.

Volkswagen Arteon i nova Opel Insignija su osvojili svaki po 5 zvjezdica, dok se Arteon posebno ističe u kategoriji zaštite pješaka gdje je osvojio najviše bodova ikada u kategoriji poslovnih limuzina. S druge strane, Alfa Romeo Stelvio se pak posebno iskazao na području zaštite odraslih putnika gdje je ostvario odličan rezultat od čak 97%.

Ključne riječi:
alfa romeo stelvio crash test ford mustang honda civic hyundai i30 opel insignia seat ibiza volkswagen arteon
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 20. srpanj 1894.

Rođen Errett Lobban Cord

Errett Lobban Cord rođen je u Warrensburgu (SAD), te je brzo postao uspješan trgovac. S kapitalom od 100.000 $ kupio je loše stojeću Auburn Automobile Company te je ubrzo pretvorio u pravo poslovno carstvo koje se raspalo 30-ih...

vs