Vidiauto Novosti Najave Europljani vole električni Nissan Leaf

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 20.07.2018. 06:19

Električni hit 

Nissan Leaf je najprodavanije električno vozilo u Europi

Europljani vole električni Nissan Leaf

Druga generacija Nissan Leafa je odlično prihvaćena u Europi, a sada je preuzeo i tržišno vodstvo na europskom tlu.

Novi Nissan Leaf je od trenutka početka prodaje u Europi u listopadu 2017. naručen u preko 37.000 primjeraka, a samo od početka ove godine je isporučeno i registrirano preko 18.000 primjeraka i time je Leaf postao najprodavaniji električni automobil u Europi i preuzeo vodstvo Renaulta Zoe.

Nissan Leaf sa strane

Druga generacija Nissan Leafa ima privlačniji dizajn, ugrađene napredne tehnologije i veću 40 kWh bateriju koja mu omogućuje domet do 270 km (prema novom standardu WLTP), što je utjecalo na dobru prodaju.

Nissan Leaf baterije

Osim toga, LEAF je ambasador Nissanove inteligentne mobilnosti, Nissanove vizije koja će potpuno promijeniti kako se automobili voze, što ih pokreće i kako se integriraju u društvo. Opremljen je brojnim novim inovativnim tehnologijama, kao što su Nissan ProPILOT, ProPILOT Park i e-Pedal, koji su sve popularniji među kupcima. Dosad je 72 % kupaca novog Leafa odabralo opcijski poluautonomni sustav ProPILOT.

Nissan Leaf propilot

Ovaj potpuno električni automobil naprednom je tehnologijom i uvjerljivim performansama osvojio brojne nagrade. Proglašen je Najboljim zelenim automobilom svijeta 2018. na Međunarodnom salonu automobila u New Yorku, a organizacije Euro NCAP i Japan NCAP dodijelile su mu pet zvjezdica za sigurnost.

Ključne riječi:
Leaf Nissan prodaja automobila
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 23. listopad 1970.

10-23-1970 Blue Flame postiže rekord

Blue Flame postiže rekord

Amerikanac Gary Gabelich (čiji su se roditelji doselili u Ameriku iz Splita) postigao je svojim vozilom Blue Flame prosječnu brzinu od 1024 km/h, a povremeno je dostizao i 1060 km/h. «Automobil» je bio pokretan motorima na tekući prirodni plin miješan s vodikovim oksidom.

vs