Vidiauto Novosti Najave Prvi električni Volvo bit će SUV XC40

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.06.2018. 06:14

Elektrifikacija 

Kompaktni SUV XC40 bit će prvi Volvo električni automobil

Prvi električni Volvo bit će SUV XC40

Sada je i službeno, prvi potpuno električni automobil kojeg će Volvo plasirati na tržište bit će najnoviji i najmanji SUV ove tvrtke – XC40, a na tržištu bi se trebao naći već krajem sljedeće godine, potvrdio je Thomas Ingenlath.

Volvo XC40 snijeg

Nakon što će krajem sljedeće godine krenuti u prodaju, električni Volvo XC40 neće dugo biti jedini takav model, jer će mu se 2021. godine pridružiti i potpuno električni Volvo XC90 u novoj generaciji, a onda će slijediti i ostali modeli.

Volvo XC40

Tako je Thomas Ingenlath potvrdio da će svi modeli imati i svoje električne verzije, a prije nego bude predstavljen XC40, Polestar mora predstaviti javnosti svoj drugi električni model, a koji će dobiti ime Polestar 2.

Volvo XC40 straga

Sve to je potrebno kako bi Volvo do 2025. godine uspio s naumom da 50% svih prodanih Volvo vozila budu električna., a to je prilično ambiciozno. Naravno, ne treba zaboraviti ni kako će Volvo u ponudi imati i hibridne verzije, no one neće biti dostupne na svim modelima.

Volvo XC40 2

Za sada nema ni informacija o dizelskim motorima, jer kako je potvrđeno, novi S60 neće imati dizel motora u ponudi, a hoće li tako biti i za ostale modele, pokazat će vrijeme.

Ključne riječi:
električni automobil Volvo XC40
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 26. rujan 1982.

9-26-1982  Krenuo legendarni Knight Rider

Krenuo legendarni Knight Rider

Prikazana je prva epizoda Knight Ridera u kojoj glavnu ulogu uz omraženog nam Davida Hasselhofa iz Baywatcha igra i «automobil koji govori» KITT, (ušminkani. Pontiac Firebird). Iako je serija bila «vrhunski šund», doživjela je vrlo visoku popularnost.

 

vs