Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 03.04.2017. 16:50

Stigao redizajnirani Citroen 

Facelift Citroën C-Elysée

Facelift Citroën C-Elysée

Uz novi dizajn prednjeg kraja, Citroën C-Elysée sada ima i stražnja 3D svjetla, nove ukrasne poklopce kotača te nove naplatke od lagane legure od 16’’ plus dvije nove boje karoserije.

Citroën C-Elysée od 2012. godine, kada je lansiran kao novi model u Citroenovoj ponudi, prodan je u gotovo 400.000 primjeraka, a u međuvremenu je osvojio i tri naslova svjetskog prvaka u kategoriji konstruktora i tri naslova svjetskog prvaka u kategoriji vozača u tri godine sudjelovanja na prvenstvu FIA WTCC.

Citroën C-Elysée (5)

Trovolumenska limuzina C-Elysée je poznata po svojoj udobnosti i prostranosti, a sada je oplemenjena i tehnologijama koje olakšavaju vožnju zahvaljujući sustavima Citroën Connect Radio i Citroën Connect Nav sa 7’' tabletom osjetljivim na dodir. Na hrvatskom tržištu u ponudi je od travnja 2017.

Citroën C-Elysée (4)

Redizajn, uz novi dizajn prednjeg kraja - novi odbojnik i kromirane chevrone koji se protežu sve do svjetala, donosi nova veća prednja te stražnja 3D svjetla, nove ukrasne poklopce kotača te nove naplatke od lagane legure od 16’’ i dvije nove boje karoserije - plava Lazuli zamjenjuje plavu Teles te siva Acier koja zamjenjuje sivu Aluminium. Dojmu donjeg dijela odbojnika pridonosi vodoravno položeni ventilacijski otvor koji je usklađen s novim ukrasnim elementima svjetala za maglu.

U interijeru se nalazi novi 7’’ tablet osjetljiv na dodir. Instrumentna ploča je osuvremenjena novim dojmljivim brojčanicima za više osobnosti i jasnoće. U luksuznim izvedbama novi zaslon s bijelim prikazom na kojem se navode podaci o vožnji nalazi se između dvaju brojčanika. Prtljažnik je obujma 506 litara.

Citroën C-Elysée (2)
Citroën C-Elysée (3)

C-Elysée je od sad opremljen kamerom za vožnju unatrag te najnovijim radijem i navigacijskim sustavom povezanim sa 7’’ tabletom osjetljivim na dodir.

Motori su učinkoviti i ekonomični - benzinski PureTech 82 s ručnim mjenjačem te dizelski BlueHDi 100. Novi C-Elysée proizvodi se u Vigu u Španjolskoj.

Početna cijena za Citroën C-Elysée je 89.900 kuna za benzinski PureTech 82 dok BlueHDi 100 starta s cijenom od 104.275 kuna. U ponudi su dva paketa opreme - Feel i Shine.

Ključne riječi:
C-Elysee Citroën redizajn
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 27. lipanj 1990.

6-27-1990  NASCAR-ovi munjeviti dani

NASCAR-ovi munjeviti dani

Tvrtka Paramount Motion Pictures predstavila je na današnji dan 1990. godine film Days of Thunder, djelo istih ljudi koji su kreirali hit Top Gun. Glavne uloge igrali su Tom Cruise i Nicole Kidman.

vs