Vidiauto Novosti Najave Citroën E-Berlingo Multispace na električni pogon

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 28.03.2017. 17:22

Stiže električna verzija 

Citroën E-Berlingo Multispace na električni pogon

Citroën E-Berlingo Multispace na električni pogon

Citroenov automobil za slobodno vrijeme na tržištu je 20 godina, a uz praktične odlike, modularan dizajn i udobnost novost je električni pogon.

Uz ponudu trocilindarskih benzinskih motora PureTech i dizelskih modela BlueHDi električna verzija Berlinga je namijenjena vozačima koji žele spojiti prilagodljivost Berlinga u svakodnevnoj uporabi, slobodnim aktivnostima i poslovnim obvezama s prednostima električnim pogonom.

Citroën E-Berlingo Multispace (1)

S autonomijom od 170 km, novi Citroën E-Berlingo Multispace ispunjava potrebe kućanstava i poduzeća s jednostavnim pristupom stanicama za punjenje i potrebe onih koji cijene prednosti električne mobilnosti za čitav niz svakodnevnih aktivnosti, bilo osobnih ili profesionalnih. Prostran je i svestran te donosi potpuno nov, udoban doživljaj ekološke vožnje i postavlja nove standarde bezbrižnosti i opuštenosti.

Citroën E-Berlingo Multispace (4)

Prazna se baterija može potpuno napuniti s pomoću obične kućne utičnice (od 8 A do 10 A, ovisno o zemlji) ili sigurne utičnice Green Up (14 A) za 8,5, 12 ili 15 sati, ovisno o jakosti struje. E-Berlingo dostupan je i s opcijskom funkcijom brzog punjenja, s pomoću kojeg bateriju do 50% možete napuniti za samo 15 minuta, a do 80% za pola sata. Običan priključak za punjenje nalazi se na desnom stražnjem dijelu automobila, a utičnica za brzo punjenje nalazi se na lijevom stražnjem dijelu automobila, gdje se u ostalim inačicama nalazi otvor spremnika goriva.

Citroën E-Berlingo Multispace (5)

Za pogon novog E-Berlingo Multispacea koristi se kompaktan sinkronizirani električni motor s trajnim magnetom visokih performansi koji razvija 49 kW (67 KS). Dvije litij-ionske baterije visoke energetske gustoće kapaciteta 22,5 kWh smještene su u podokviru, što spušta težište automobila i donosi zavidnu razinu stabilnosti za ovu vrstu karoserije.

Okretni moment od 200 Nm dostupan je već od pokretanja motora, performanse su dodatno poboljšane mjenjačem s jednom brzinom koji vozaču omogućuje vožnju bez promjene stupnjeva prijenosa i jednaku razinu udobnosti kao i automatski mjenjač. Automobil ubrzava bez buke i vibracija, što dodatno povećava udobnost u vožnji.

Citroën E-Berlingo Multispace (2)
Ključne riječi:
Citroën e-Berlingo električni automobil
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 27. lipanj 1990.

6-27-1990  NASCAR-ovi munjeviti dani

NASCAR-ovi munjeviti dani

Tvrtka Paramount Motion Pictures predstavila je na današnji dan 1990. godine film Days of Thunder, djelo istih ljudi koji su kreirali hit Top Gun. Glavne uloge igrali su Tom Cruise i Nicole Kidman.

vs