Vidiauto Novosti Najave Uskoro i hibridna Subaru Impreza WRX

Autor: IR Objavljeno: 17.11.2017. 06:40

Nova generacija legende 

Nova Subaru Impreza WRX dolazi za dvije godine kao hibrid

Uskoro i hibridna Subaru Impreza WRX

Subaru je najavio kako će nova generacija sportskog modela Impreza WRX doći na tržište do 2020. godine i bit će pogonjena benzinskim i električnim motorom.

Prva generacija Subaru Impreze WRX predstavljena je prije 25 godina, i osim što je postigla veliki uspjeh na reli prvenstvima, Impreza WRX je brend Subaru predstavila u sasvim novom svjetlu. Tako Subaru više nije bio poznat samo po pogonu na sve kotače i boxer motorima.

Subaru VIZIV Performance Concept

Kako je nedavno najavljeno, posljednja generacija modela Impreza WRX uskoro prestaje s proizvodnjom, a novi će model na tržište stići tek 2020. godine i bit će temeljen na Subaru Viziv Performance Conceptu koji je predstavljen na ovogodišnjem Salonu automobila u Tokiju. Osim oku ugodnije karoserije, velika novost stiže u pogledu pogona.

Subaru VIZIV Performance Concept straga

I dalje će Impreza WRX imati pogon na sve kotač, no šuška se kako bi novi model mogao biti hibrid. I to ne bilo kakav. Priča se kako bi se ispod prednjeg poklopca trebao naći novi dvolitreni turbo benzinski motor, dok bi se straga trebao pronaći dodatni elektromotor, a u kombinaciji bi nudili snagu od preko 350 KS. Model na zalasku je opremljen 2,5-litrenim turbo motorom s 305 KS, pa ne sumnjamo kako će novi model još bolje gristi cestu.

Subaru VIZIV Performance Concept straga 2

Osim novih pogonskih motora, jedna od prednosti nove Impreze WRX će biti i izgled. Sjetimo se samo kako je Impreza izgledala kroz povijest, i bit će vam jasno na što mislimo. No novi model bi trebao donijeti potpuno novi dizajn s agresivnim prednjim i stražnjim dijelom, a vjerojatno će izgubiti svoj karakteristični spojler na prtljažniku, u narodu popularno nazvan šank. No ako će novi model samo podsjećati na ovaj koncept, već će biti riječ o lijepom automobilu.

Za kraj vas častimo snimkama prve generacije Subaru Impreze WRX, pa uživajte u videu i zvuku:

Ključne riječi:
Impreza Subaru WRX
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 23. listopad 1970.

10-23-1970 Blue Flame postiže rekord

Blue Flame postiže rekord

Amerikanac Gary Gabelich (čiji su se roditelji doselili u Ameriku iz Splita) postigao je svojim vozilom Blue Flame prosječnu brzinu od 1024 km/h, a povremeno je dostizao i 1060 km/h. «Automobil» je bio pokretan motorima na tekući prirodni plin miješan s vodikovim oksidom.

vs