Vidiauto Novosti Najave Prve slike za redizajnirani Cherokee

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 27.12.2017. 06:08

SUV 

Prve fotografije redizajniranog i oku ugodnijeg Jeepa Cherokeeja

Prve slike za redizajnirani Cherokee

Nakon samo tri godine Jeep je prikazao redizajniranu verziju svog nekad prilično popularnog modela Cherokeeja, a koju je sada ugodnije vidjeti.

Posljednja generacija modela Cherokee nije bila popularna kao prethodnici, a tome nije bio problem ničeg drugoga osim izgleda. Prednji dio je izazvao polemike već prilikom objave prvih fotografija 2014. godine, i mišljenja se nisu nikada promijenila. Ne samo na Europskom tržištu, već i na domaćem tržištu u Americi, konkurencija se jednostavno bolje prodavala.

Jeep Cherokee_stari

Jeep Cherokee prije redizajna

Jeep Cherokee na cesti

Jeep Cherokee nakon redizajna

No izgleda da su čelnici tvrtke shvatili u čemu je problem i požurili s predstavljanjem redizajnirane verzije, koja je oku puno ugodnija i puno bolje odgovara karakteru Cherokeeja. Na fotografijama iznad ovog dijela teksta možete vidjeti usporedbu izgleda oba modela i sami zaključiti koji izgleda bolje. A u komentarima nam možete i napisati koja se verzija vama više sviđa.

Jeep Cherokee interijer

Kako je riječ o redizajnu, nisu se puno mijenjale specifikacije jer je i model prije redizajna imao prilično dobre rezultate izvan asfalta. Tako će i dalje u ponudi biti verzije s pogonom na dva i četiri kotača. Ako izaberete pogon samo na dva kotača jedini izbor motora je dvolitreni turbo dizel koji raspolaže sa 140 KS u kombinaciji sa šest-brzinskim ručnim mjenjačem. Kada su u pitanju verzije s pogonom na sva četiri kotača u ponudi su dva motora. 2,2-litreni turbo dizel dolazi u dvije razine snage – 185 KS i 200 KS u kombinaciji s 9-brzinskim automatskim mjenjačem, a s istim mjenjačem je moguće dobiti i 3,2-litreni V6 Pentastar benzinski motor koji raspolaže s 272 KS.

Jeep Cherokee straga

U unutrašnjosti nije došlo do većih dizajnerskih promjena, no novi Cherokee će dobiti novi infotainment sustav i bolji središnji zaslon osjetljiv na dodir, nove boje i kvalitetnije materijale. Straga su promjene minimalne te donose novi dizajn stražnjeg branika te novu grafiku svjetala.

Redizajnirani Jeep Cherokee će na tržište Europe stići tijekom ljeta sljedeće godine a cijena bi trebala ostati na razini sadašnjeg modela, a to znači početnu cijenu od oko 350.000 kuna.

Ključne riječi:
Cherokee Jeep
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 17. studeni 1906.

11-17-1906 Rođen osnivač Honde

Rođen osnivač Honde

Soichiro Honda, osnivač prestižne tvrtke rođen je na današnji dan u gradu Hamamatsu, dvjestotinjak kilometara udaljenom od Tokija. Nakon uspješne vozačke karijere Honda je osnovao tvrtku 1948. godine, sa startnim kapitalom od mizernih 1.500 dolara. S proizvodnjom automobila Honda se počela baviti 1962. godine.

vs