Vidiauto Novosti Najave Dolazi još žešći GT-R

Autor: VIDIAuto Objavljeno: 12.11.2012. 16:11

Nissan

Dolazi još žešći GT-R

Oštriji odgovori motora u srednjem rasponu i bolje ubrzanje pri velikom broju okretaja bit će glavna karakteristika novog Nissana GT-R, model 2013. koji u prodaju dolazi početkom 2013. godine (u Japanu od već od 19. studenog 2012.).

Nissan GT-R za 2013. donosi niz poboljšanja na cijelom automobilu koja su rezultirala boljim performansama, poboljšanim voznim svojstvima i upravljanjem te većim mogućnostima prilagodbe.

Već na glasu kao legendarni superautomobil, GT-R za 2013. doživio je inženjerska i dizajnerska poboljšanja na temelju reakcija na njegov ovogodišnji nastup na utrci 24 sata Nürburgringa. Među važnijima su bolji odziv motora na srednjim i velikim brzinama okretaja, povećana krutost karoserije i promjene postava amortizera, automobil je stabilniji na velikim brzinama, a vožnja uglađenija.

Usto, Nissan će ponuditi i model Premium Edition, paket s presvlakama od kože Semiarinin i unutrašnjošću u boji po želi kupca koji dodatno povećava dojam vrhunske kvalitete u kabini. GT-R model 2013. moći će se nakon siječnja 2013. kupiti i u Sjevernoj Americi te Europi, a zatim i drugdje.

Nakon pomnog mjerenja ponašanja GT-R-a u vožnji, Nissanovi su inženjeri spustili težište automobila u skladu s otklonom čahura ovjesa i guma. Postavi amortizera i prednjeg stabilizatora također su preinačeni. Okretni moment s pogonske osovine na ležajeve glavine povećan je radi poboljšanja pouzdanosti u vrlo zahtjevnim situacijama, primjerice natjecateljskoj vožnji (tj. na stazi).

Stražnji spojler je od ugljičnih vlakana, a laki Raysovi aluminijski naplatci tvornički se ugrađuju uz doplatu. Stražnja kamera serijska je oprema na modelima Black i Premium edition. (m.s.)

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 27. lipanj 1990.

6-27-1990  NASCAR-ovi munjeviti dani

NASCAR-ovi munjeviti dani

Tvrtka Paramount Motion Pictures predstavila je na današnji dan 1990. godine film Days of Thunder, djelo istih ljudi koji su kreirali hit Top Gun. Glavne uloge igrali su Tom Cruise i Nicole Kidman.

vs