Vidiauto Novosti Najave 10 godina Croatian Drift Challengea

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.05.2018. 06:24

Drift natjecanje 

Ove godine se održava jubilarni 10. Croatian Drift Challenge

10 godina Croatian Drift Challengea

13.05.2018. održava se prva utrka prestižnog Croatian Drift Challenge-a koji ove godine slavi jubilarnu 10. godinu postojanja.

Prva utrka sezone održava se u već poznatoj kući drifta "Oryx centru za sigurnu vožnju" u zagrebačkom Mičevcu, već ovu nedjelju, 13.05.2018. Prošlu sezonu obilježio je Clemens Kauderer pobijedivši u ukupnom poretku za osvajanje CDC titule, dok je u hrvatskom prvenstvu pobjedu odnio renomirani drift vozač Goran Šorak. Drugu i treću poziciju u već spomenutom HR prvenstvu zauzeli su Dario Foler Skoko i Igor Tabak. Hoće li se i ove sezone borba odvijati između već navedenih vozača ili će se dogoditi poneko iznenađenje (možda čak i rookie vozača) ostaje da sami dođete i pogledate.

drift_bmw_1

Prošlogodišnja sezona je po mnogočemu bila atraktivna za sve gledatelje, jer na drift eventima uz zadivljujuću tehniku upravljanja vozila sa stražnjim pogonom, možete vidjeti atraktivne hostese, opako složene automobile ili potražiti osvježenje u bogatoj ponudi jela i pića.

drift_kockica

S obzirom na to da se svake sezone vozači pojačaju u smislu snage motora, vjerujemo kako ćemo ove godine vidjeti automobile s više od 700 KS što se definitivno ne smije propustiti pogledati. Također svake godine Croatian Drift Challenge ugošćuje mnoge goste iz susjedne Slovenije, Srbije, Austrije, Mađarske i Italije koji uvijek imaju nešto za reći, pokazati, pa čak i odnijeti pobjedu.

drift_pobjednici

Kao i svakog puta za gledatelje bit će omogućene uvijek tražene drift taxi vožnje (suvozač) u natjecateljskim vozilima. Savjetujemo da što ranije dođete na sami event je će broj vožnji drift taxija biti ograničen. Za nedjelju na dan Utrke cijena ulaznice je 40 kn. Djeci do 10 godina ulaz je besplatan! Ulaz otvoren od 09:00 h za posjetitelje.

drift_plakat
Ključne riječi:
Croatian Drift Challenge
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 22. listopad 1936.

10-22-1936 Prvi testovi Bube

Prvi testovi Bube

Dvije godine nakon što je Hitlerovoj vladi predočio prve nacrte «narodnog automobila» Ferdinand Porsche i njegova ekipa započeli su testiranja na prototipu VW serije 3. Iako je 1938. predstavljen i konačni proizvod, izbijanje 2. Svjetskog rata odgodilo je početak proizvodnje za desetak godina.

vs