Vidiauto Automobili Predstavljamo Novi MINI John Cooper Works Countryman

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 19.01.2017. 16:50

Druga generacija 

Novi MINI John Cooper Works Countryman

Novi MINI John Cooper Works Countryman

Najveći Mini, osim što je najveći je i najjači - snaga iznosi 231 KS, a kombinirana je sa standardnim pogonom na sva četiri kotača ALL4.

MINI John Cooper Works Countryman druge generacije sportski je orijentiran - s 4-cilindričnim 2.0 benzinskim poprečno smještenim turbo motorom snage 170 kW (231 KS) i 350 Nm okretnog momenta s mjesta do 100 km/h ubrzava za 6,5 sekundi, uz ručni 6-stupanjski mjenjač, a dostupan je i u izvedbi s automatskim 8-stupanjskim Steptronic sportskim mjenjače kojem treba 0,8 sekundi duže. Najveća brzina koju može postići je 234 km/h.

MINI John Cooper Works Countryman (3)

Automobil je postavljen na 18-inčne John Cooper Works naplatke od lakih legura, ima Brembo sportski kočioni sustav, sportski ovjes. Specijalni detalji karoserije optimiziraju aerodinamične osobine i hlađenje većih otvora za zrak u prednjem dijelu. Izvana do izražaja dolaze LED prednja svjetla.

MINI John Cooper Works Countryman (2)

U interijeru se nalazi kokpit specifičan za ovaj model te John Cooper Works sportska sjedala. U vozilo se može smjestiti do pet osoba, ima veći prtljažnik nego prethodni model (450 litara) jer je dužina povećana za oko 17 cm, za 3 cm je širi dok je međuosovinski razmak povećan za 7,5 cm.

MINI John Cooper Works Countryman (4)

Novi MINI JCW Countryman javnosti će po prvi puta biti predstavljen u travnju 2017. na Shanghai Motor Showu dok u prodaju stiže u proljeće 2017.

MINI John Cooper Works Countryman (1)
Ključne riječi:
Countryman John Cooper Works Mini
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 22. listopad 1936.

10-22-1936 Prvi testovi Bube

Prvi testovi Bube

Dvije godine nakon što je Hitlerovoj vladi predočio prve nacrte «narodnog automobila» Ferdinand Porsche i njegova ekipa započeli su testiranja na prototipu VW serije 3. Iako je 1938. predstavljen i konačni proizvod, izbijanje 2. Svjetskog rata odgodilo je početak proizvodnje za desetak godina.

vs