Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 18.01.2014. 14:58

NAIAS 2014 

Cadillac ATS Coupe

Cadillac ATS Coupe

Luksuzni General Motorsov brand odavno više ne proizvodi „plivajuće“ limuzine već automobile koji svojom upravljivošću, stabilnosti i tehnološkim rješenjima mogu konkurirati vodećim svjetskim proizvođačima poput BMW-a, Mercedesa, Audija, Lexusa i ostalih. Novi ATS Coupe to najbolje potvrđuje.

Pod svjetlima detroitskog sajma Cadillac je predstavio ATS Coupe. Reprezentativni model koji podjednako mami uzdahe dizajnom, moćnim motorima, ali i tehnološkim rješenjima. Dizajnerski spada među najpogođenije luksuzne kupe automobile. Ovaj super automobil pokreću benzinci 2.0 i 3.6 litara zapremine. Slabiji turbo četiricilindraš razvija 272 konjske snage te se može birati između šeststupanjskog ručnog i automatskog mjenjača. Veći V6 motor razvija čak 312 konjskih snaga te je uparen sa šeststupanjskom automatikom.

2015-Cadillac-ATS-Coupe-rear-three-quarters

Za vrhunske voze osobine brinu se direktan upravljač, sportski multilink ovjes sa pet ramena, 50/50 raspored mase između osovina te Brembo kočnice koje osiguravaju sigurna zaustavljanja. Ako se ipak pretjera u zavojima Cadillacova inačica ESP-a nazvana Stabilitrak vraća automobil na sigurnu putanju. Za dodatni ugođaj u vožnji brinu se Bose hi-fi sustav sa 9 zvučnika i subwooferom te head-up display koji vozaču prikazuje najvažnije informacije na vjetrobranskom staklu.

Ključne riječi:
Cadillac NAIAS Turbo benzinski
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 14. kolovoz 1893.

Prve registarske pločice

Prve registarske pločice za automobile izdane su u Parizu kao mjera za povećanje sigurnosti u prometu. To se pravilo brzo proširilo svijetom tako da su registarske pločice na automobilu postale uobičajene već početkom 20. stoljeća.

vs