Vidiauto Novosti Najave Svjetska premijera nove Kije Rio

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 26.08.2016. 09:07

Mondial de l’Automobile 

Svjetska premijera nove Kije Rio

Svjetska premijera nove Kije Rio

Kia će na predstojećem Paris Auto Showu predstaviti četvrtu generaciju modela Rio.

Novi Rio će imati ravne linije, koliko vidimo po najavnim fotkama. Glatke površine Kijinom bi automobilu trebale dati prepoznatljiv karakter. Rio će ima duži prevjes dok će poklopac motora, međuosovinski razmak i uspravniji C stup dati više uravnoteženosti nego kod prethodnika.

Progresivan novi izgled osmišljen je u Kijinim dizajnerskim centrima u Frankfurtu i Irvineu (Kalifornija), u suradnji s Kijinim glavnim centrom u Namyangu (J. Koreja).

Kia Rio 2017 (3)

Rio će imati najnovije usluge povezivosti te udobniju i zabavniju vožnju s iznimnom upravljivošću, najavljuju iz Kije te dodaju da će novi Rio kupcima ponuditi praktičnost i sigurnosne tehnologije. Sa svime time Kia za cilj ima postaviti Rio u sam vrh klase.

Kia Rio je tvrtkin najprodavaniji model koji je u 2015. godini prodan u 473.000 primjeraka. Prije četiri godine Kia Rio je u Hrvatskoj proglašena najboljim automobilom 2012. godine.

Kia Rio 2017 (1)

Svjetska premijera nove Kije Rio održat će se 29. rujna 2016. na Paris Mondial de l’Automobile, proizvodnja počinje krajem ove godine. U Hrvatskoj se novi Rio očekuje početkom 2017. godine.

Cijena za Kia Rio u Hrvatskoj trenutno počinje od 88.990 kuna, a u ponudi su modeli s troja i s pet vrata. 1,25-litreni benzinski motor daje 84 KS dok dizelski (koji dolazi samo u verziji s pet vrata) 1.4 ima 90 KS.

Aktualna treća generacija Kije Rio

Aktualna treća generacija Kije Rio

Ključne riječi:
Kia Rio svjetska premijera
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 23. svibanj 1934.

Bonnie i Clyde

Clyde Champion Barrow i Bonnie Parker ubijeni su u okršaju s policijom državi Texas i Louisiana tijekom pokušaja bijega u ukradenom Fordu V-8 iz 1934. godine. Bonnie i Clyde su bili jedan od najpoznatijih kriminalnih parova.

vs