Vidiauto Forum Sadržaj Vidiauto
forum

FAQFAQ   TražiTraži   Lista clanovaLista clanova   Korisnicke grupeKorisnicke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Logirajte se kako bi provjerili svoje privatne porukeLogirajte se kako bi provjerili svoje privatne poruke   Logirati seLogirati se 

zil je najbolji

Otvori novu temu   Ovaj forum je zakljucan: nije moguce mijenjati postove ili odgovarati.    Vidiauto Forum Sadržaj -> Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
Pogledaj prethodnu poruku :: Pogledaj iducu poruku  
Autor Poruka
594krešoah
Gosti

PorukaPoruka poslana: 16.7.2002 21:48:53    Naslov poruke: zil je najbolji Odgovori uz citat

zil je najbolji automobil.tako kaže moj prijatelj đuka. Smile) Surprised Sad Smile
Povratak na vrhu
Sepra
Manga Foruma

Clan od: 28 Ožu 2002

PorukaPoruka poslana: 16.7.2002 22:43:08    Naslov poruke: zil je najbolji Odgovori uz citat

recimo da je to mutant automobila
Gosti

PorukaPoruka poslana: 17.7.2002 06:04:59    Naslov poruke: zil je najbolji Odgovori uz citat

sepra.dobar odgovor.nemoj me shvatiti ozbiljno da je zil najbolji.to je čudan automobil.
Povratak na vrhu
_Stevo
Manga Foruma

Clan od: 22 Lip 2002

PorukaPoruka poslana: 17.7.2002 10:03:03    Naslov poruke: zil je najbolji Odgovori uz citat

ajd mi molim vas recite kakav ja to auto. zapravo koja marka ga proizvela. moram priznat da nikad cuo za to. po mogucnosti ubacite i neku sliku:)
Girrari
Prvi do Gazde

Clan od: 04 Tra 2002

PorukaPoruka poslana: 17.7.2002 10:31:39    Naslov poruke: zil je najbolji Odgovori uz citat

Ma koliko ja znam to je bio neki ruski auto, paće da mislim čak da je bila limuzina. Ne znam da li se još proizvodi. Bile su dvije firme: Zil i Zaz koje su, mislim radile limuzine za gospodu u Kremlju i Dumi.
Povratak na vrhu
Vidi korisnikov profil Pošalji privatnu poruku
Koko
Gosti

PorukaPoruka poslana: 17.7.2002 12:24:28    Naslov poruke: zil je najbolji Odgovori uz citat

Tvrtka ZIL (Zavod Imeni Lihacheva) osnovana je 1933 iz tvrtke MO (Avtomobilnoe Moskovskoe Obshchestvo). Iz početka se tvrtka zvala ZIS (Zavod Imeni Stalina), a 1936. je proizveden prvi automobil – 101. U njemu se vozila državna elita a imao je 5,8 litara i 90 KS (115 KS). Proizvodnja je prekinuta za vrijeme rata a nastavljena je 1946. modelom 110 (6 litara, 140 KS, 140 km/h) koji je zapravo bio kopija američkog Packarda 180 iz 1938. Nakon toga u ZIL-u su uglavnom kopirali Amere i njihove luksuzne limuzine. Model na koji vi vjerojatno mislite je 41041-41047, koji je u proizvodnji od 1985. godine.V8 motor ima 7700 cm3, a snaga je oko 315 KS. U autu se vozio i posljednji predsjednik SSSR Mihail Gorbačov. Najbolji dio cijele priče je masa automobila – 3400 do 3950 kg (ovisno o verzijama) dok je blindirana verzija težila i 5500 KG. Proizvodnja tog modela s malim modifikacijama i dalje traje a godišnje iz tvornice izađe oko 10 primjeraka. U principu je i u zlatnim vremenima proizvodnja bila tu negdje, jer je automobil bio namijenjen samo za naviše državne dužnosnike. ZIL je još uvijek službeni automobil ruske vlade i predsjednika, no pregazilo ga je vrijeme tako da oni u principu koriste Mercedese, dok ZIL stoji u garaži. Automobil je bio izuzetno luksuzan, a voziti ga je bila prava mora. Danas dobro očuvane primjerke možete naći od 30.000 $ na više.

PS Girrari, dobru zabavu na moru i ZAZ proizvodi Tavriu, a to baš i nije neka Kremlj limuzina
Povratak na vrhu
Prikaži poruke od zadnjih:   
Otvori novu temu   Ovaj forum je zakljucan: nije moguce mijenjati postove ili odgovarati.    Vidiauto Forum Sadržaj -> Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji? Vrijeme je GMT + 1 sat
Stranica 1 od 1

Idi na:  
Ne smijete otvarati nove teme u ovom forumu
Ne smijete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne smijete mijenjati vaše poruke u ovom forumu
Ne smijete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne smijete glasati u ovom forumu