Vidiauto Novosti Najave Uskoro nasljednici Alfe Giuliette i 4C

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 02.01.2018. 06:15

Ipak se kreće 

Alfa potvrdila nasljednike modela Giulietta i 4C

Uskoro nasljednici Alfe Giuliette i 4C

I službeno je iz tvrtke Alfa Romeo objavljeno kako će predstavnik kompaktne klase Giulietta i sportski 4C u bliskoj budućnosti dobiti svoje nasljednike.

Već pomalo ostarjela Alfa Romeo Giulietta sve se teže nosi s novijom konkurencijom u najtraženijoj klasi u Europi, onoj kompaktnoj. Giulietta se proizvodi od 2010. godine uz vrlo male kozmetičke zahvate kroz sve godine proizvodnje. Giulietta je jedan od najvažnijih modela u Alfa Romeu i nosioc je najvećih prihoda, a očekuje se kako će novi model biti postavljen na novu platformu Giorgio, koju već koriste Giulia i Stelvio, koja će biti nešto kraća, ali će nuditi opcije s pogonom na stražnje kotače ili čak na sve kotače.

Alfa Romeo Giulietta straga

Roberto Fedeli je izjavio kako je teško napraviti profitabilan model u ovoj klasi i kako je C segment više lokalno nego svjetsko tržište. Mala proizvodnja bez snage koju donosi razmjena platformi kao kod Volkswagena, teško može biti profitabilan.

Alfa Romeo 4C

S druge strane, u Alfi su zadovoljni kako na tržištu stoji model 4C koji se proizvodi od 2013. godine, a koji je konkurent Nissanu 370Z, Audiju TT, Porsche Caymani i drugim modelima te klase. Prije dvadesetak godina prodaja u ovoj klasi je cvjetala, no danas je teško pronaći kupce.

Alfa Romeo 4C straga

„Moramo imati ovakav model u ponudi. Alfa Romeo je sportska marka i u ponudi mora imati sportski model. Doduše, još ne znamo kada će stići novi model, no aktualna generacija će proći facelifting kako bi parirao najnovijim modelima kao što je Alpina A110. Postoji nekoliko opcija, a vidjet ćemo hoćemo li ubaciti novi motor ili ćemo promijeniti arhitekturu“, izjavio je Fedeli, direktor tvrtke.

Prema zadnjim informacijama, nova Giulietta bi trebala biti predstavljena tijekom 2019. godine, dok bi potpuno novi 4C stigao par godina kasnije.

Ključne riječi:
4C Alfa Romeo Giulietta
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 23. listopad 1970.

10-23-1970 Blue Flame postiže rekord

Blue Flame postiže rekord

Amerikanac Gary Gabelich (čiji su se roditelji doselili u Ameriku iz Splita) postigao je svojim vozilom Blue Flame prosječnu brzinu od 1024 km/h, a povremeno je dostizao i 1060 km/h. «Automobil» je bio pokretan motorima na tekući prirodni plin miješan s vodikovim oksidom.

vs