Vidiauto Novosti Najave Redizajn za Ka plus i Ka plus Active

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 06.02.2018. 06:19

Gradski noviteti 

Ford je predstavio redizajnirani Ka plus i Ka plus Active

Redizajn za Ka plus i Ka plus Active

Model Ka plus, koji je kod nas prošao potpuno nezapaženo, predstavljen je u redizajniranoj verziji, a pridružila mu se malo povišena Active verzija koja bi trebala poboljšati prodaju.

Svi znaju koji je auto kada se spomene Ford Ka, no za Ka plus, model koji je predstavljen prije par godina, rijetki su čuli, a teško da ste vidjeli uživo ijedan primjerak. Navedeno nije ni čudno kada se uzme u obzir kako bi Ka plus ustvari prvenstveno namijenjen brzorastućim tržištima i trebao je biti „povoljna“ ulaznica u Ford obitelj. Na kraju je Ka plus s manje opreme i prostora, lošijim materijalima skuplji oko 4.000 kuna od Fieste, koju još krasi i atraktivan izgled.

Ford Ka plus

Ford Ka plus

No možda će se to promijeniti kada, i ako, dođe redizajnirani model na naše tržište. Već na prvi pogled je vidljiv novi prednji branik s maskom koji sada čak daje i dozu elegancije, barem u kombinaciji boja kakve su na službenim fotografijama. Redizajniran je i stražnji branik, aluminijski naplatci, dok je u unutrašnjosti dorađena središnja konzola u koju je sad ugrađen 6,5-inčni zaslon osjetljiv na dodir te mogućnost spajanja s Android i Apple uređajima.

Ford Ka plus interijer

U ponudi su tri motora. Benzince predstavljaju 1,2-litreni Ti-VCT koji dolazi u verziji sa 69 i 84 KS, dok je dostupan i 1,5-litreni turbo dizel motor snage 95 KS, a svi su upareni isključivo s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Ford Ka plus Active straga

Ford Ka plus Active

Ford nade polaže u novu verziju Ka plus Active koja dolazi u povišenoj karoseriji koja je 23 mm udaljenija od tla u odnosu na standardni Ka plus, a navodno je ugrađen i modificiran ovjes, dok se izvana razlike svode na drugačiji branik, plastične zaštite oko vozila i saćasta prednja maska. Ponuda motora je identična kao i kod običnog Ka plus, no očekuje se nešto viša cijena. Za sada u najavljene cijene samo u Njemačkoj, te će tamo redizajnirani Ford Ka plus startati od 9.990 EUR (oko 75.000 kuna).

Ford Ka plus straga
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 22. listopad 1936.

10-22-1936 Prvi testovi Bube

Prvi testovi Bube

Dvije godine nakon što je Hitlerovoj vladi predočio prve nacrte «narodnog automobila» Ferdinand Porsche i njegova ekipa započeli su testiranja na prototipu VW serije 3. Iako je 1938. predstavljen i konačni proizvod, izbijanje 2. Svjetskog rata odgodilo je početak proizvodnje za desetak godina.

vs