Vidiauto Novosti Najave Rad amortizera u uvjetima na cestama

Autor: IR Objavljeno: 17.10.2017. 06:04

Amortizeri 

Demonstracija kako rade i čemu služe amortizeri

Rad amortizera u uvjetima na cestama

Danas je nezamislivo voziti auto bez amortizera, i često ih se uzima zdravo za gotovo, a na ovom zanimljivom videu možete vidjeti što sve trpe u vožnji.

U današnje vrijeme mnogi na svojim automobilima imaju dotrajale amortizere koji nisu ni sigurni a ni udobni za vožnju, no i dalje ih ne mijenjaju. Sigurno ste i sami čuli priče kako su ljudi zbunjeni kada nakon 100.000 prijeđenih kilometara moraju mijenjati amortizere, jer očigledno ne shvaćaju što oni trpe tijekom svake vožnje, posebno na našim cestama koje su pune rupa i neravnina.

mercedes amortizeri 2

Na odličnu ideju je došla ekipa s YouTube kanala Warped perception koja je uzela Mercedes E-Klase i s njega skinula sve dijelove karoserije koje je mogla a da auto ostane u voznom stanju, kako bi pokazala rad amortizera u stvarnim uvjetima. Doduše, možda su malo i pretjerali s najvećom rupom i brzinom, ali svima nam se dogodila da naletimo na neku rupu koja je teško uočljiva.

mercedes 2

Također moramo napomenuti i kako je ova Mercedes E-klasa bila namijenjena uništavanju jer je više nije bilo moguće uništiti, a sada će služiti kao pokazno vozilo učenicima kako bi mogli vidjeti sve unutarnje dijelove.

mercedes 1

U sljedećem videu možete vidjeti što jedan amortizer proživljava tijekom vožnje, i pokažite prijateljima zašto je dobro redovito pregledavati amortizere:

Ključne riječi:
amortizer Mercedes
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 2. travanj 1926.

4-2-1926 Rođen Jack Brabham

Rođen Jack Brabham

Na današnji dan 1926. godine rođen je Jack Brabham, vozač Formule 1, u Hurstvilleu, New South Wales, Australija. Slavni Brabham tri puta je osvojio svjetsko prvenstvo u Formuli 1.

vs