Vidiauto Novosti Najave Prije Pariškog sajma Kia pokazala novi Rio

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 06.09.2016. 16:33

Paris Motor Show 2016 

Prije Pariškog sajma Kia pokazala novi Rio

Prije Pariškog sajma Kia pokazala novi Rio

Kia će premijerno novi Rio predstaviti 29. rujna 2016. u Parizu, a mi vam već danas donosimo fotografije i podatke.

Očekivano, prednji kraj krasi maska u obliku tigrovog nosa, kao i na svim novim modelima, primjetna je velika maska hladnjaka, farovi su tanji nego kod prethodnika te su sada nova LED svjetla u obliku slova U. Svjetla za maglu su dizajneri podignuli prema gore te se dobilo na vizualno širem izgledu.
Novi Rio je za 5 mm širi od prethodnika (ukupno 1725 mm).

Kia Rio 2016 (7)

Na boku se primjećuje velika promjena u odnosu na prethodni Rio, duži je poklopac motora, veći je prednji prevjes, a za 10 mm (na ukupno 2580 mm) povećan je međuosovinski razmak. Poradilo se i na C stupu koji je tanji i uspravniji nego kod prethodnika dok je zadnji prevjes kraći nego prije. Pogledate li stražnji kraj novog Rija primijetit ćete kako je uspravniji, s gotovo vertikalnim vjetrobranskim staklom uz stražnja LED svjetla u obliku strelica.

Kia Rio 2016 (1)

Ukupno je novi Rio za 15 mm duži pa njegova dužina u četvrtoj generaciji iznosi 4065 mm. Promjene su zahvatile i visinu vozila koja je za 5 mm niža nego do sada.
S čistim, glatkim i ravnim linijama koje se protežu cijelom dužinom vozila dobilo se na stabilnijem i samouvjerenijem izgledu.

Zanimljiv je i interijer u kojem je dizajn kabine predodređen vozaču, uz ergonomski izgled. Ravne linije prevladavaju po širini armaturne ploče čime se dobilo na širini. Armaturna ploča je blago okrenuta prema vozaču i predstavlja središte novog infotainment sustava s „plovećim“ HMI sučeljem (human-machine interface) s touchscreen ekranom visoke rezolucije. Ugradnja novog HMI sučelja uvelike je smanjila broj prekidača na središnjoj kontrolnoj ploči.

Kia Rio 2016 (2)

Zanimljiv će biti izbor sjedala - s crnim ili sivim tapecirungom sjedišta, ili s crnom ili sivom umjetnom kožom. Bit će biti moguće izabrati i crveno-crnu kombinaciju kožnog tapecirunga.

Prodaja nove Kije Rio u Europi pa tako i u Hrvatskoj počinje početkom 2017. godine. Kia Rio je do sada prodana u 473.000 primjeraka širom svijeta. Početna cijena za Kia Rio u Hrvatskoj trenutno je 79.990 kuna. Više detalja očekujemo nakon svjetske premijere u Parizu na Mondial de l’Automobile 2016.

Kia Rio stari model

Trenutna generacija Kije Rio koja se još prodaje

Ključne riječi:
Kia Pariški sajam automobila Rio svjetska premijera
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 27. lipanj 1990.

6-27-1990  NASCAR-ovi munjeviti dani

NASCAR-ovi munjeviti dani

Tvrtka Paramount Motion Pictures predstavila je na današnji dan 1990. godine film Days of Thunder, djelo istih ljudi koji su kreirali hit Top Gun. Glavne uloge igrali su Tom Cruise i Nicole Kidman.

vs