Vidiauto Novosti Najave Prije Pariškog sajma Kia pokazala novi Rio

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 06.09.2016. 16:33

Paris Motor Show 2016 

Prije Pariškog sajma Kia pokazala novi Rio

Prije Pariškog sajma Kia pokazala novi Rio

Kia će premijerno novi Rio predstaviti 29. rujna 2016. u Parizu, a mi vam već danas donosimo fotografije i podatke.

Očekivano, prednji kraj krasi maska u obliku tigrovog nosa, kao i na svim novim modelima, primjetna je velika maska hladnjaka, farovi su tanji nego kod prethodnika te su sada nova LED svjetla u obliku slova U. Svjetla za maglu su dizajneri podignuli prema gore te se dobilo na vizualno širem izgledu.
Novi Rio je za 5 mm širi od prethodnika (ukupno 1725 mm).

Kia Rio 2016 (7)

Na boku se primjećuje velika promjena u odnosu na prethodni Rio, duži je poklopac motora, veći je prednji prevjes, a za 10 mm (na ukupno 2580 mm) povećan je međuosovinski razmak. Poradilo se i na C stupu koji je tanji i uspravniji nego kod prethodnika dok je zadnji prevjes kraći nego prije. Pogledate li stražnji kraj novog Rija primijetit ćete kako je uspravniji, s gotovo vertikalnim vjetrobranskim staklom uz stražnja LED svjetla u obliku strelica.

Kia Rio 2016 (1)

Ukupno je novi Rio za 15 mm duži pa njegova dužina u četvrtoj generaciji iznosi 4065 mm. Promjene su zahvatile i visinu vozila koja je za 5 mm niža nego do sada.
S čistim, glatkim i ravnim linijama koje se protežu cijelom dužinom vozila dobilo se na stabilnijem i samouvjerenijem izgledu.

Zanimljiv je i interijer u kojem je dizajn kabine predodređen vozaču, uz ergonomski izgled. Ravne linije prevladavaju po širini armaturne ploče čime se dobilo na širini. Armaturna ploča je blago okrenuta prema vozaču i predstavlja središte novog infotainment sustava s „plovećim“ HMI sučeljem (human-machine interface) s touchscreen ekranom visoke rezolucije. Ugradnja novog HMI sučelja uvelike je smanjila broj prekidača na središnjoj kontrolnoj ploči.

Kia Rio 2016 (2)

Zanimljiv će biti izbor sjedala - s crnim ili sivim tapecirungom sjedišta, ili s crnom ili sivom umjetnom kožom. Bit će biti moguće izabrati i crveno-crnu kombinaciju kožnog tapecirunga.

Prodaja nove Kije Rio u Europi pa tako i u Hrvatskoj počinje početkom 2017. godine. Kia Rio je do sada prodana u 473.000 primjeraka širom svijeta. Početna cijena za Kia Rio u Hrvatskoj trenutno je 79.990 kuna. Više detalja očekujemo nakon svjetske premijere u Parizu na Mondial de l’Automobile 2016.

Kia Rio stari model

Trenutna generacija Kije Rio koja se još prodaje

Ključne riječi:
Kia Pariški sajam automobila Rio svjetska premijera
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 15. prosinac 1967.

12-15-1967 64 mrtvih u rušenju mosta

64 mrtvih u rušenju mosta

Most Sliver bridge preko rijeke Ohio u SAD-u srušio se za najveće gužve radi prevelikog opterećenja. Deseci automobila završili su u vodi, a 64 ljudi izgubilo je život. Do danas je to najveća tragedija na jednom automobilskom mostu.

vs