Vidiauto Novosti Najave Chery dolazi u Europu s eko modelima

Autor: IR Objavljeno: 11.10.2017. 07:01

Hibridni SUV 

Kineski Chery dolazi u Europu s hibridnim i električnim modelima

Chery dolazi u Europu s eko modelima

Kineski Chery će se na tržištu Europe naći 2019. ili 2020. godine, a ponudit će isključivo ekološka hibridna vozila ili vozila na struju u raznim karoserijama. 

Kineska tvrtka Chery, koja je ove godine proslavila 20 godina postojanja, stići će na Europsko tržište 2019. ili 2020. godine, potvrđeno je to od strane vodećih ljudi iz tvrtke. Konceptni SUV Chery Exceed TX, kojeg je Chery predstavio na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurt, ujedno će biti i prvi model kojeg će biti ponuđen na Europskom tržištu.

chery exceed bočno

Općenito će ponuda Cherry automobila u Europi biti sastavljena od hibridnih vozila, plug-in hibrida ili potpuno električnih vozila, a modeli samo s benzinskim ili dizelskim motorom uopće neće biti u ponudi. Chery u Kini trenutno nudi desetak različitih modela, no ni jedan od njih neće biti ponuđen u Europi.

Chery Exceed sprijeda

U Frankfurtu predstavljeni SUV Chery Exceed TX je potpuno novi hibridni model koji je još u fazi koncepta, ali vizualno se ne bi trebao puno razlikovati od verzije koja će se naći u auto salonima. Exceed je hibridni model koji pored benzinskog motora ima i bateriju kapaciteta od oko 12 kWh, što je dovoljno za autonomiju od 79 km ako se vozi samo na nju. U trenutku početka prodaje ovog modela, u ponudi će se naći 6-brzinski ručni mjenjač i 7-stupanjski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom.

chery exceed interijer

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Europsko tržište ponašati prilikom ponovnog ulaska nekog Kineskog proizvođača, jer i nakon nekoliko pokušaja prodaje vozila, ni jedan Kineski proizvođač nije opstao na tržištu dulje od godine dana. Kako bilo, ostaje nam samo čekati i vidjeti kako će proći novi pokušaj prodaje Kineskih automobila u Europi.

chery exceed straga
Ključne riječi:
Chery Exceed TX
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 20. srpanj 1894.

Rođen Errett Lobban Cord

Errett Lobban Cord rođen je u Warrensburgu (SAD), te je brzo postao uspješan trgovac. S kapitalom od 100.000 $ kupio je loše stojeću Auburn Automobile Company te je ubrzo pretvorio u pravo poslovno carstvo koje se raspalo 30-ih...

vs