Vidiauto Novosti Najave Automatizirana Goodyear tvornica guma

Autor: IR Objavljeno: 03.10.2017. 07:13

Gume budućnosti 

Goodyear najavio novu automatiziranu tvornicu

Automatizirana Goodyear tvornica guma

Do kraja 2019. godine Goodyear će u Luksemburgu otvoriti potpuno novu tvornicu guma koja će promijeniti način izrade specijalnih serija guma.

Goodyear je najavio kako će do kraja 2019. godine otvoriti novu tvornicu u Luksemburgu, u blizini svog luksemburškog centra. Riječ je o tvornici koja će godišnje moći proizvesti 500.000 guma i otvoriti 70 radnih mjesta. Za to će se koristiti novi proces kojeg su nazvali Mercury, a koji uključuje visokoautomatizirane međusobno povezane radne postaje gdje se uz upotrebu aditivnih tehnologija, kao što je 3D ispis, u malim serijama mogu proizvesti vrhunske gume.

goodyear tvornica

Goodyearov predsjednik uprave i glavni izvršni direktor Richard J. Kramer najavio je planove povodom početka gradnje tvornice: “Mercury je odaziv na sve veću kompleksnost u industriji guma budući da se broj modela vozila i mogućnosti dostupnih potrošačima neprestano povećava", izjavio je Kramer. “Omogućuje nam da budemo brži i fleksibilniji, da odgovorimo na sve veću potražnju za malim količinama vrhunskih Goodyearovih guma s visokim maržama te ih brže nego ikada dostavimo kupcima. Dopunit će naše postojeće kapacitete za masovnu proizvodnju i omogućiti nam istinsku konkurentsku prednost.”

Tehnologija za proizvodni proces Mercury u posljednjih pet godina razvijana je i ispitivana u Goodyearovim centrima za inovacije i razvoj. Proces Mercury nazvan je po Merkuru, mitskom bogu trgovine i putovanja od kojega je osnivač tvrtke Frank A. Seiberling dobio inspiraciju za Goodyearov logotip s krilatom nogom.

Ključne riječi:
Goodyear
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs