Vidiauto Ako ste propustili Predstavljamo Pogled u garažu snova

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 05.12.2013. 18:19

Jay Leno  

Pogled u garažu snova

Pogled u garažu snova

Vjerovali ili ne kolekcija automobila američkog komičara Jay Lena broji oko 200 automobila i oko 100-injak motocikala. Njegova ljubav prema automobilima datira od 16-te godine kada je njegov otac vozio Ford Galaxie s ogromnim 428 CID motorom. 

Garaža Jay Lena vrijednija je od najskupljeg auto salona u svijetu. Osim supersportskih automobila poput Lamborghini Diabla, Miure, Countacha, Forda GT, McLarena F1, Nissana GT-R, raznih modela Porschea, Leno ima i nevjerojatnu kolekciju od 20-ak parnih automobila starih preko 100-inu godina. Među parnim automobilia prednjače modeli davno zaboravljenog proizvođača Stanley.Među njima je najvrijedniji Stanley Steamer Vanderbilt Cup Racer iz 1906. godine, trkaći automobil s početka prošlog stoljeća u koji je Leno ugradio još veći bojler vode kako bi bio brži nego prije stotinu godina.

Jay-Lenos-Garage-002

Leno je i ekološki osviješten pa u garaži ima i električne automobile poput Fisker Karme, Tesle Roadster, Chevrolet Volta, GMC Yukon Hybrida, Ford Fusion Hybrida i mnogih drugih. Ima tu i brojnih europskih automobila poput Citroena DS19 Žabe, Tatre T77 i T87, NSU-a, čak i novi Fiat 500 Abarth. Na pitanje koji mu je najdraži i kada ih sve stigne provozati Leno kaže:"to je kao da ste me pitali koje dijete mi je najdrže. Svi su mi podjednako dragi i za svaki me veže srce podjednako. Svako slobodno vrijeme koristim da provezem neki od modela."

Ključne riječi:
Fiat 500 Abarth Jay Leno Lamborghini
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 27. lipanj 1990.

6-27-1990  NASCAR-ovi munjeviti dani

NASCAR-ovi munjeviti dani

Tvrtka Paramount Motion Pictures predstavila je na današnji dan 1990. godine film Days of Thunder, djelo istih ljudi koji su kreirali hit Top Gun. Glavne uloge igrali su Tom Cruise i Nicole Kidman.

vs