Vidiauto Ako ste propustili Predstavljamo Pogled u garažu snova

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 05.12.2013. 18:19

Jay Leno  

Pogled u garažu snova

Pogled u garažu snova

Vjerovali ili ne kolekcija automobila američkog komičara Jay Lena broji oko 200 automobila i oko 100-injak motocikala. Njegova ljubav prema automobilima datira od 16-te godine kada je njegov otac vozio Ford Galaxie s ogromnim 428 CID motorom. 

Garaža Jay Lena vrijednija je od najskupljeg auto salona u svijetu. Osim supersportskih automobila poput Lamborghini Diabla, Miure, Countacha, Forda GT, McLarena F1, Nissana GT-R, raznih modela Porschea, Leno ima i nevjerojatnu kolekciju od 20-ak parnih automobila starih preko 100-inu godina. Među parnim automobilia prednjače modeli davno zaboravljenog proizvođača Stanley.Među njima je najvrijedniji Stanley Steamer Vanderbilt Cup Racer iz 1906. godine, trkaći automobil s početka prošlog stoljeća u koji je Leno ugradio još veći bojler vode kako bi bio brži nego prije stotinu godina.

Jay-Lenos-Garage-002

Leno je i ekološki osviješten pa u garaži ima i električne automobile poput Fisker Karme, Tesle Roadster, Chevrolet Volta, GMC Yukon Hybrida, Ford Fusion Hybrida i mnogih drugih. Ima tu i brojnih europskih automobila poput Citroena DS19 Žabe, Tatre T77 i T87, NSU-a, čak i novi Fiat 500 Abarth. Na pitanje koji mu je najdraži i kada ih sve stigne provozati Leno kaže:"to je kao da ste me pitali koje dijete mi je najdrže. Svi su mi podjednako dragi i za svaki me veže srce podjednako. Svako slobodno vrijeme koristim da provezem neki od modela."

Ključne riječi:
Fiat 500 Abarth Jay Leno Lamborghini
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs